Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 20:54

Στη Γκαλερί Χρυσόθεμις η 1η ατομική έκθεση του Ορέστη Π. Κύρτση

Στη Γκαλερί Χρυσόθεμις εγκαινιάζεται την Παρασκευή 9 Ιουνίου, 18.00 - 22.00 και το Σάββατο 10 Ιουνίου, 12.00 - 17.00 η 1η ατομική έκθεση ζωγραφικής του Αγιοπαρασκευιώτη εικαστικού Ορέστη Π. Κύρτση.
  
Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 1η Ιουλίου 2023

Ο ζωγράφος σημειώνει για τη δουλειά του:

Τα «Τηλεφωνικά Ασυνείδητα» είναι ζωντανά κύτταρα που αναπαράγονται μέσω της αυτόματης γραφής συνειρμών που συμβολοποιούνται. Η μόνη προσπάθεια κατά την εξέλιξή τους είναι να μην ξεφύγουν από αυτή την άναρχη σύμβαση ή καλύτερα να περιοριστεί ο έλεγχος και η αναδόμησή τους, να παρέμβει ελάχιστα η λογική της σύνθεσης κυριαρχώντας η ενστικτώδης αισθητική, παρασυρμένη από τις λιγότερο θεατές πτυχές του νου. Δημιουργούνται εν μέσω μη δημιουργικών ενασχολήσεων - όπως τα τηλεφωνήματα - και για να ωριμάσουν απαιτείται ουδέτερος χρόνος. Αποτελούν κώδικες που η αποκρυπτογράφησή τους εκπλήσσει ακόμη και τον δημιουργό τους, όμως δεν αποκαλύπτουν μία αμιγώς προσωπική ψυχανάλυση του εικαστικού υποκειμένου, παρά τα επαναλαμβανόμενα «κατατεθέντα» αυτοαναφορικά σήματα. Αποκτούν προοδευτικά τον χαρακτήρα χαρτογράφησης συλλογικών νευρώσεων, με τη συμβολή της ασυνείδητης ασυδοσίας των ονείρων, αλλά ταυτόχρονα και με αμείλικτο υλισμό, δημιουργώντας την αντίφαση ενός σουρεαλιστικού τοπίου με θαυματουργικές προεκτάσεις, υφασμένου με ρεαλιστικά υλικά σχεδόν μαθηματικής συναρμογής.

Βιογραφικό:

O Oρέστης Π. Κύρτσης είναι εικαστικός, πτυχιούχος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αθήνας με μεταπτυχιακές σπουδές στη διαφήμιση. Επαγγελματικά ασχολείται με τις εφαρμοσμένες τέχνες και το διαδίκτυο. Η εικαστική του δημιουργία διαπνέεται κυρίως από βιομηχανικά θέματα. Έργα του κοσμούν δύο ηλεκτρολογικά κιβώτια (ΚΑΦΑΟ) στον Δήμο Αθηναίων, ενώ η πιο πρόσφατη έκθεση που συμμετείχε ήταν η “ASFA Platforms Project”. Έχει κατά καιρούς διδάξει εικαστικά σε παιδιά και νέους. Ασχολείται επίσης με την ποίηση, με περιοδικές δημοσιεύσεις στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, καθώς και σε λογοτεχνικές εκδόσεις.

Γκαλερί Χρυσόθεμις: Καλογρέζης 14, Χαλάνδρι

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.