Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 05:09

Έπεσε η αυλαία του 16ου Μαθητικού Φεστιβάλ

Από το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Συλλόγων Γονέων.

Την Κυριακή 28 Μαΐου 2023 έπεσε η αυλαία του 16ου Μαθητικού Φεστιβάλ, που ήταν αφιερωμένο στην Ειδική Αγωγή και στα άτομα με αναπηρίες, στην αποδοχή και στο δικαίωμα στην ισότιμη εκπαίδευση.

Στο πλαίσιο αυτό, είχαμε τη χαρά και την τιμή να συμμετέχει στο μαθητικό φεστιβάλ το Μουσικοκινητικό Εργαστήρι ΑΜΕΑ, χαρίζοντάς μας μια υπέροχη και συγκινητική παράσταση, ενώ παράλληλα παρακολουθήσαμε θεατρικά έργα, χορωδίες, παρουσιάσεις, χορούς, εικαστικές παρουσιάσεις και αθλητικούς αγώνες από τους μαθητές και τις μαθήτριες των Δημοσίων Σχολείων της πόλης.

Το Μαθητικό Φεστιβάλ

v  Είναι μία κατάκτηση της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων. Είναι η απόκρισή μας στην ανάγκη των παιδιών να συναντηθούν και να εκφραστούν αλλά και να αθληθούν. Είναι η ανάγκη το Δημόσιο Σχολείο να ξεφύγει από τον εξετασιοκεντρικό του χαρακτήρα και να δώσει δημιουργική διέξοδο στα παιδιά με προγράμματα που προσφέρονται δωρεάν και χωρίς αποκλεισμούς.

v  Είναι έκφραση και δημιουργία. Είναι ο πολιτισμός που χτίζεται, είναι Τέχνη που δημιουργείται, είναι συνεργασία, ομαδική δουλειά και αλληλεγγύη που καλλιεργείται από τα παιδιά μας μέσα στο φυσικό τους χώρο, το Δημόσιο Σχολείο!  

v  Είναι ένα δώρο των παιδιών σε ολόκληρη την πόλη!

Τα παιδιά μας πρόσφεραν απλόχερα τις δημιουργίες τους και το χαμόγελό τους.

Μοιράστηκαν μαζί μας τα νιάτα τους και την ορμή τους.

Μας γέμισαν φως, δύναμη και αισιοδοξία.

Για τη μεγάλη αυτή γιορτή της πόλη μας που αποτελεί πλέον θεσμό, θέλουμε να ευχαριστήσουμε θερμά: τους θεατρολόγους και τους εκπαιδευτικούς  των παιδιών μας,  τον Δήμο και το διοικητικό προσωπικό του Τμήματος Παιδείας, τα μέλη της Επιτροπής Φεστιβάλ, του καθαριστές και τους φύλακες των σχολείων μας και όλο το κοινό που κατέκλυσε τις αίθουσες και τα γήπεδα, καμάρωσε και χειροκρότησε μαζί μας τα παιδιά της πόλης.

Ιδιαιτέρως τους Συλλόγους Γονέων, που δουλεύουν αθόρυβα και σιωπηλά όλη τη χρονιά και είναι οι στυλοβάτες του θεσμού.

Πάνω από όλα και από όλους όμως θέλουμε  να ευχαριστήσουμε τα παιδιά, που μοιράστηκαν μαζί μας τις δημιουργίες και τις ανησυχίες τους με ενθουσιασμό και πάθος.

Ανανεώνουμε λοιπόν το ραντεβού μας για την επόμενη χρονιά και αναμένουμε ήδη με ανυπομονησία το 17ο Μαθητικό Φεστιβάλ!!!

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.