Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 21:04

Ο Χολαργιώτης εικαστικός Γ. Θεοδώρου παρουσιάζεται στο κοινό με την έκθεση “It’s not my fault”

 

Την Τρίτη 2 Απριλίου η γκαλερί «7» παρουσιάζει, την έκθεση  του γνωστού Χολαργιώτη εικαστικού Γιώργου Θεοδώρου με τίτλο: «Itnot my fault».

Το “It’s not my fault” του Γιώργου Θεοδώρου είναι μια έκθεση που προσκαλεί τον θεατή να επανεξετάσει τις σχέσεις, τις ισορροπίες, και τις (μη) ευθύνες του σε έναν παγκοσμιοποιημένο και ρευστό κόσμο που δεν ορίζει.          

Στο επίκεντρο της καλλιτεχνικής πρακτικής του Θεοδώρου βρίσκεται η δέσμευση να αμφισβητεί το status quo και να διερωτάται για τις δομές που διαιωνίζουν την ανισότητα και την απελπισία. Κεντρικό στοιχείο της προσέγγισής του είναι η χρήση μιας ποικιλίας διαφορετικών υλικών, το καθένα από τα οποία διαπνέεται από τη δική του συμβολική σημασία. Η διαφάνεια, η λάμπα, η δυσδιάκριτη -σχεδόν ασημική- γραφή, το πλέγμα, οι ανεμόσκαλες, τα πολλαπλά επίπεδα.

Στο “It’s not my fault” (Δεν φταίω εγώ) συνθέτει θραύσματα από αστικά συντρίμμια με την τολμηρή αισθητική της τέχνης του δρόμου, δημιουργώντας έναν κώδικα που αντανακλά την πολυπλοκότητα του σύγχρονου κόσμου.

 

Λίγα λόγια για τον Γιώργο Θεοδώρου

Ο Γιώργος Θεοδώρου γεννήθηκε στην Αθήνα.
Ξεκίνησε τις σπουδές του από τη Σχολή Γραφιστικής (ΤΕΙ Αθήνας / Σ.Γ.Τ.Κ.Σ.) και παράλληλα εκπαιδεύτηκε στο animationκαι στο productdesign. Μετά την ολοκλήρωση των πρώτων σπουδών συνέχισε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών Αθήνας (Α.Σ.Κ.Τ.) σπουδάζοντας Ζωγραφική στο εργαστήριο της Ρένας Παπασπύρου.
Η επαγγελματική του πορεία ξεκινάει κυρίως από τον χώρο του Design και της Οπτικής Επικοινωνίας ενώ σταδιακά προσανατολίζεται στον χώρο των Εικαστικών και της Εκπαίδευσης.
Ως καθηγητής έχει διδάξει επί σειρά ετών στη Σχολή Καλών Τεχνών – Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στη Σχολή Γραφιστικής και Οπτικής Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής και στον Εκπαιδευτικό Όμιλο ΑΚΤΟ (Art and Design College).

Ως εικαστικός έχει πραγματοποιήσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και στη Νέα Υόρκη και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

 

Επιμέλεια έκθεσης: Ήρα Παπαδοπούλου

ΕΓΚΑΙΝΙΑ:   2/4/24,  7 - 10 μ.μ - ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΚΘΕΣΗΣ :2/4/ – 20/4/2024

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ : Σόλωνος, 20, ΤΚ 10673 ΑΘΗΝΑ Τηλ.– Fax: +30 2103612050

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.// www.gallery7.gr

ΩΡΕΣ : Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή : 12 – 8 μ.μ. Τετάρτη, Σάββατο : 12 – 4 μ.μ.

Διαβάστε ακόμη

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.