Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 21:03

Ο Ανεξάρτητος Δημοτικός Συνδυασμός «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» παρουσίασε τις προγραμματικές θέσεις του

"Πάμε να Αλλάξουμε την Αγία Παρασκευή με πρόγραμμα, γνώση και όρεξη για δουλειά!" 

Μπροστά σε ένα πολυπληθές και θερμό κοινό, το βράδυ της Τετάρτης 13 Σεπτεμβρίου, στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας, ο επικεφαλής του Ανεξάρτητου Δημοτικού Συνδυασμού «Αλλάζουμε την Αγία Παρασκευή» και υποψήφιος δήμαρχος Γιάννης Μυλωνάκης παρουσίασε τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, καθώς και το πρόγραμμα που θα εφαρμόσει από την επομένη των εκλογών. Ένα πρόγραμμα που είναι επιστέγασμα μιας μακράς συμμετοχικής διαδικασίας που ξεκίνησε πριν 1,5 χρόνο, γειτονιά τη γειτονιά, δρόμο τον δρόμο, στη διάρκεια της οποίας τα στελέχη των «Αλλάζουμε» άκουσαν από πρώτο χέρι τα προβλήματα των πολιτών, τα κατέγραψαν, τα ανέλυσαν και τα ενσωμάτωσαν σε ένα πλήρες, συγκεκριμένο, ρεαλιστικό πλήρως υλοποιήσιμο σχέδιο για την επόμενη ημέρα της πόλης.   

Ξεκινώντας την ομιλία του, ο Γ. Μυλωνάκης εξέφρασε την οδύνη του για τις ανθρώπινες απώλειες αλλά και τις τεράστιες καταστροφές που επέφερε στη χώρα μας η κακοκαιρία «Daniel» και ζήτησε από τον κόσμο να τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων.

Αμέσως μετά, απευθυνόμενος στους συμπολίτες του, ξεκαθάρισε ότι η εκδήλωση δεν έχει τα χαρακτηριστικά προεκλογικής συγκέντρωσης, αλλά ουσιαστικά αποτελεί την επίσημη ανάληψη της δέσμευσης του ανεξάρτητου δημοτικού συνδυασμού του για τις προτεραιότητές της ως αυριανής δημοτικής αρχής. «Δέσμευση από εμένα προς εσάς, από όλα τα μέλη και τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής μας προς τους δημότες αλλά και τους κατοίκους της πόλης μας» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο υποψήφιος δήμαρχος αναφέρθηκε αναλυτικά στις 8 κύριες θεματικές ενότητες – προτεραιότητες που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού: Περιβάλλον (Διαχείριση Αποβλήτων – Ενέργεια – Πολιτική Προστασία), Βιώσιμη Αστική Κινητικότητα (Πεζοί – Οδικό Δίκτυο – Στάθμευση – Κυκλοφοριακό), Ψηφιακός Δήμος – Ποιοτική εξυπηρέτηση των πολιτών – Οργάνωση Δήμου – Ασφάλεια), Μεγάλα Έργα, Πολιτισμός, Αθλητισμός, Δήμος με ανθρώπινο πρόσωπο (Κοινωνική Πολιτική – Ζωοφιλία), Επιχειρηματικότητα – Τοπική αγορά.

Διαβάστε το αναλυτικό πρόγραμμα της παράταξης στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://allazoume.gr/program/ 

Όπως εξήγησε ο κ. Μυλωνάκης, σε κάθε τομέα προτεραιότητας, αναζητήθηκαν και επιλέχθηκαν οι καλύτερες πρακτικές στον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

«Σε όλους αυτούς που μας λένε ότι “αυτά δεν γίνονται”, απαντάμε: όλα μπορούν να γίνουν αρκεί να έχεις τη γνώση, το σχέδιο και την όρεξη για δουλειά» είπε ο επικεφαλής των «Αλλάζουμε», προσθέτοντας ότι «οι προγραμματικές αυτές θέσεις είναι δείγμα και τρανή απόδειξη της νηφαλιότητας, της κοινής λογικής και της τεχνογνωσίας που μας χαρακτηρίζει ως παράταξη».

Μάλιστα, απεύθυνε ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους συνυποψηφίους του να παρουσιάσουν τα δικά τους προγράμματα και να επιλέξουν τον τόπο και τον χρόνο για ένα debate πάνω στις προγραμματικές θέσεις κάθε παράταξης.  

Ο Γιάννης Μυλωνάκης έκλεισε την ομιλία του ζητώντας από τους συμπολίτες του να «τον στηρίξουν με την καρδιά τους» και να μεταφέρουν παντού το μήνυμα ότι «δεν μας αξίζει να μένουμε πίσω, αξίζουμε περισσότερα. Μπορούμε περισσότερα», πέρα και πάνω από κόμματα και τις διαχωριστικές γραμμές του χθες.

 

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.