Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 01:26

Ο Σύλλογος Γονέων Παιδικών Σταθμών της Αγίας Παρασκευής καλεί τους γονείς στη συνεδρίαση του

Από το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Γονέων Παιδικών Σταθμών

Θέμα θα είναι η ψήφιση των νέων όρων φιλοξενίας, που θα υπογράψουμε τον Ιούνιο, την περίοδο των εγγραφών για την σχολική περίοδο 2023-2024.

Υπενθυμίζουμε ότι οι όροι φιλοξενίας, για εμάς τους γονείς, είναι θέμα ουσίας και όχι μια τυπική γραφειοκρατική διαδικασία, γιατί θα καθορίσει την οικονομική επιβάρυνσή μας, επίσης,καθορίζει την διαδικασία επιλογής παιδιών για μια θέση στον παιδικό σταθμό, αλλά και μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των παιδιών μας.

Με βάση την συζήτηση, που έγινε και την απόφαση της Γενικής συνέλευσης του Συλλόγου μας, διεκδικούμε από το συμβούλιο των παιδικών σταθμών για την νέα χρονιά, να κατοχυρωθούν μέσα από τους όρους φιλοξενίας τα παρακάτω:

  • Η ύπαρξη νοσηλευτών, ειδικευμένων στις πρώτες βοήθειες, για άμεση παρέμβαση σε κρίσιμες στιγμές (πνιγμός κλπ, ώστε να σωθεί μια ζωή), αλλά και για την εύρυθμη λειτουργία σε θέματα υγείας, που καθημερινά προκύπτουν.

  • Η ύπαρξη του απαραίτητου προσωπικού, για να λειτουργούν τα παιδικά τμήματα με δύο παιδαγωγούς από τις 7 μμ έως τις 4 μμ, παράγοντας καθοριστικός, για την ασφάλεια των παιδιών και για την εύρυθμη λειτουργία των σταθμών, με ουσιαστικό παιδαγωγικό έργο.

  • Τα παιδιά, που φιλοξενήθηκαν σε κάποιο παιδικό σταθμό και κάνουν αίτηση για τη νέα σχολική χρονιά, θα γίνονται αυτόματα δεκτά ως «επανεγγραφές».

  • Η αλλαγή στο όριο ηλικίας, για να εγγράφονται και παιδιά από 6 μηνών.

  • Η εξασφάλιση συνοδού (Παράλληλης Στήριξης) για περιστατικά, που χρήζουν τέτοιου είδους παρέμβασης, να καλύπτεται με προσωπικό μόνιμης και πλήρους απασχόλησης από τον αρμόδιο φορέα.

  • Η μηδενική συμμέτοχή σε αναλώσιμα (πάνες, κρέμες, μαντιλάκια κλπ), μια από τις κατακτήσεις του συλλόγου μας, που εφαρμόστηκε για πρώτη φόρα φέτος.

  • Η κατάργηση της οικονομικής επιβάρυνσης σε οικογένειες, που κάνουν αναγκαστική χρήση του σχολικού λεωφορείου, λόγω μακρινής απόστασης από το σταθμό, που είναι αποτέλεσμα της μη δημιουργίας παιδικών σταθμών στο δήμο, ώστε να καλύπτονται οι πραγματικές ανάγκες.

  • Η κατάργηση των τροφείων, γιατί είναι ένα επιπλέον βάρος στο εισόδημα των οικογενειών, με δεδομένο το κόστος ζωής. Είναι ταυτόχρονα και άδικο, σήμερα να πληρώνουμε ξανά, για παροχές, που θα έπρεπε να καλύπτονται από την άμεση και έμμεση φορολογία, που μας επιβάλουν κάθε χρόνο.

Με δεδομένη τη σοβαρότητα όλων των παραπάνω, θεωρούμε ότι η παρουσία σας θα είναι παράγοντας καθοριστικός, για να ακουστούν τα αιτήματά μας ώστε να δοθούν, άμεσα, λύσεις για το καλό των παιδιών μας.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.