Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 21:47

Στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής προσφοράς τα μέλη των «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ»

Πρόσφεραν ανθρωπιστική βοήθεια για τους πληγέντες των πρόσφατων σεισμών σε Τουρκία και Συρία


Η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» πιστεύει ότι η αλληλεγγύη δεν γνωρίζει σύνορα και γι’ αυτό τα μέλη της βρίσκονται πάντα στην πρώτη γραμμή της κοινωνικής προσφοράς, είτε αυτή αφορά την τοπική κοινωνία, είτε οποιονδήποτε συνάνθρωπό μας έχει ανάγκη σε κάθε γωνιά του κόσμου.

Στο πλαίσιο αυτό, κινητοποιηθήκαμε άμεσα και στηρίξαμε τις πρωτοβουλίες συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες από τους πρόσφατους σεισμούς στην Τουρκία και τη Συρία.

Συγκεκριμένα, ανταποκρινόμενοι στην πρωτοβουλία του Πολιτιστικού - Φιλανθρωπικού Συλλόγου Αγ. Παρασκευής «Αλληλεγγύη για Όλους» και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου η δημοτική σύμβουλος Άννα Γάκη, τα μέλη της παράταξης Γιώργος Γαλανόπουλος, Γιάννης Καρλατήρας, Ελένη Κονοφάου, Ηλίας Μπακόλας και Τάνια Νικολούλια, μαζί με τον επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιο δήμαρχο Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη, παρέδωσαν είδη πρώτης ανάγκης και είδη ένδυσης και υπόδησης για τους σεισμόπληκτους στα γραφεία του συλλόγου «Αλληλεγγύη για Όλους». Τη βοήθεια παρέλαβαν ο πρόεδρος Βασίλης Σαββίδης, ο αντιπρόεδρος Γιώργος Νεκταρίδης, η υπεύθυνη της ομάδας τροφίμων Αντωνία Λιάπη και μέλη του συλλόγου.

Επίσης, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο σχετικής πρωτοβουλίας της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και του «Όλοι μαζί μπορούμε», ο δημοτικός σύμβουλος Πέτρος Διακογιάννης, τα μέλη Γιώργος Γαλανόπουλος, Ηλίας Μπακόλας και Τάνια Νικολούλια, καθώς και ο επικεφαλής των «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» Γιάννης Μυλωνάκης, παρέδωσαν νέα ανθρωπιστική βοήθεια στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της πόλης μας.

Σχολιάζοντας τις παραπάνω δράσεις ο Γ. Μυλωνάκης ανέφερε:
«Η παράταξή μας κινητοποιήθηκε από την πρώτη στιγμή συγκεντρώνοντας βοήθεια για τους σεισμόπληκτους της Τουρκίας και της Συρίας. Την Παρασκευή που μας πέρασε παραδώσαμε μεγάλο όγκο τροφίμων και ρούχων στον Σύλλογο “Αλληλεγγύη για Όλους”, του οποίου τα τελευταία χρόνια στηρίζουμε την κοινωνική δράση. Επίσης, τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στηρίξαμε την αντίστοιχη πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής και του “Όλοι μαζί μπορούμε”.

Στόχος μας είναι η ανάπτυξη ενός εθελοντικού κινήματος στην πόλη με κοινωνική και περιβαλλοντική δράση. Οι Αγιοπαρασκευιώτες έχουν αποδείξει πως όταν βλέπουν οργανωμένες πρωτοβουλίες τις στηρίζουν».

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.