Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 04:33

Πόσο δύσκολο είναι να καθαριστούν τα χιόνια;

Ας το πούμε από την αρχή: Ε, δεν έριξε και τόσο χιόνι τελικά! 

Φυσικά και ο “κρατικός μηχανισμός” ήταν προετοιμασμένος για τα χειρότερα, αυτά όμως δεν ήρθαν ποτέ ώστε να δούμε πώς θα τα κατάφερνε. Όχι ότι δεν είδαμε ένα ενδιαφέρον, αν και κάπως προβλέψιμο στη δομή του, σήριαλ στις τηλεοράσεις μας!
Οι ρεπόρτερ είχαν τοποθετηθεί σε κρίσιμα σημεία όπου πάντα χιονίζει λίγο παραπάνω, τα πλάνα αρχείου έδιναν και έπαιρναν και όταν τελικά χιόνισε όλα τα προγράμματα διακόπηκαν για να ενημερωθούν οι πολίτες. Τόσα χρήματα έπεσαν σε εξοπλισμό…
Όπως και να έχει, περιττό δεν είναι όλο αυτό κι ας μοιάζει με κακό σόου σε όσους πέρσι έμειναν αποκλεισμένοι στην “ακριτική” Αγία Παρασκευή χωρίς ανοιχτούς δρόμους και ρεύμα για 3-4 μέρες.
Για τους άλλους τους ταλαίπωρους της Αττικής οδού, αυτοί πρέπει να γελάνε πικρά με τα περί ατομικής ευθύνης και τις υποχρεωτικές αλυσίδες στα αυτοκίνητα.
Ήρθε λοιπόν ο χιονιάς και πέρασε, όμως εδώ στην Αγία Παρασκευή πάντα μπορείς να βρεις κάτι για να αναρωτηθείς αυτό που κομψά λένε στις ΗΠΑ με το αρκτικόλεξο WTF (what the fuck)!
Πρωί Πέμπτης 9 Φεβρουαρίου η εικόνα της διασταύρωσης στην Αγίας Τριάδος στο σημείο που χαϊδευτικά ονομάζουμε οι κάτοικοι της περιοχής “πενταεθνές”, καθώς εκεί καταλήγουν πέντε δρόμοι χωρίς ορισμένες διαδρομές για τα οχήματα με αποτέλεσμα να γίνεται καθημερινά πανηγύρι, ήταν αυτή της φωτογραφίας του άρθρου.
Ένα ξεκάθαρο φράγμα από πάγο που κατέληξε εκεί από κάποιο εκχιονιστικό έχει παραμείνει ακυρώνοντας την νόμιμη στροφή δεξιά για όσους ανεβαίνουν από τα σχολεία στην Θρασυβούλου και μετατρέποντας μια δύσκολη διασταύρωση σε ακόμα χειρότερη.

Μάλιστα η ύπαρξή του επέτρεψε σε αρκετούς την στάθμευση σε ένα σημείο που κανονικά απαγορεύεται!

Ήταν στραβό το κλήμα, το έφαγε και ο γάιδαρος δηλαδή.
Αναρωτιέται κανείς γιατί κάποιος από τους οδηγούς των νεοαποκτηθέντων Νavara που τα βλέπουμε παντού στον δήμο μας να τρέχουν για διάφορες δουλειές και που καθημερινά περνάνε από το σημείο, δεν έχει αναφέρει το θέμα. Ακόμα περισσότερο, κάποιος από την δημοτική αρχή θα έπρεπε να έχει περάσει από όλα τα δύσκολα σημεία για να δει με τα μάτια του τι συμβαίνει στις διασταυρώσεις και τους δρόμους που έχουν την περισσότερη κίνηση.

Εκτός κι αν το φράγμα από πάγο δίνει μια ευκαιρία να δοκιμαστούν οι αλλαγές που σχεδιάζονται σύμφωνα με το ΣΒΑΚ στην περιοχή.

Η προτεινόμενη μονοδρόμηση της Αγίας Τριάδος προφανώς θα να συνοδευτεί στο σημείο αυτό από εκτενείς επεμβάσεις στα πεζοδρόμια και την σήμανση!

Βρε λες; Γιατί για αυτό το ΣΒΑΚ έχουμε καιρό να ακούσουμε…

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.