Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 05:15

Με τον Ξένο Μανιατογιάννη συναντήθηκε ο Γιάννης Μυλωνάκης

Πλούσια ατζέντα αυτοδιοικητικών θεμάτων στο επίκεντρο της συζήτησης με τον δήμαρχο Βριλησσίων


Συνάντηση εργασίας με τον δήμαρχο Βριλησσίων Ξένο Μανιατογιάννη είχε την Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2023 ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ – Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής» Γιάννης Μυλωνάκης, στο δημαρχείο Βριλησσίων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν ενεργειακή κρίση, κοινωνική πολιτική, διαχείριση απορριμμάτων, πρακτικές βιώσιμης ανάπτυξης, καθώς επίσης και τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο δήμαρχος Ξ. Μανιατογιάννης ανέπτυξε «τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στον Δήμο Βριλησσίων για τη διαχείριση απορριμμάτων, μια προσπάθεια που ξεκίνησε το 2015 και έφερε τον Δήμο πρώτο στην ανακύκλωση βιοαποβλήτων και στον τρόπο αντιμετώπισης της ενεργειακής κρίσης, όπου και εκεί τα Βριλήσσια κατέχουν πρωταρχικό ρόλο στην επίτευξη εξοικονόμησης ενέργειας, με ποσοστό επιτυχίας άνω του 75%».

Πιο συγκεκριμένα αναφέρθηκε στους τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας στον Δήμο, όπως την αντικατάσταση οδοφωτισμού με led και την αναβάθμιση του δημοτικού δικτύου ύδρευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «φροντίσαμε πριν από την κρίση να εφαρμόσουμε βιώσιμες πρακτικές, φιλικές προς το περιβάλλον, χωρίς ο Δήμος να χρεωθεί με δάνειο ούτε ένα ευρώ».

Ο δήμαρχος Βριλησσίων ενημέρωσε, επίσης, τον Γιάννη Μυλωνάκη για τις «κοινωνικές δομές -πρότυπο που έχουν αναπτύξει ως δημοτική αρχή, για όλους τους δημότες».

Οι κ.κ. Μανιατογιάννης και Μυλωνάκης ανανέωσαν το ραντεβού τους και δεσμεύτηκαν από κοινού για συνέχιση της συνεργασίας προς όφελος της κοινωνίας, επιδιώκοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Αμέσως μετά τη συνάντηση στο δημαρχείο Βριλησσίων, ο επικεφαλής των «Αλλάζουμε» προέβη στο ακόλουθο σχόλιο:
«Με τον δήμαρχο Βριλησσίων είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε σειρά σημαντικών θεμάτων για την Αυτοδιοίκηση, αλλά και να ενημερωθούμε για τις καλές πρακτικές που ακολουθεί ο συγκεκριμένος Δήμος τόσο σε θέματα περιβάλλοντος και εξοικονόμησης ενέργειας, όσο και σε επίπεδο κοινωνικών δομών.

Ως σύγχρονη δημοτική παράταξη θεωρούμε πρωταρχικής σημασίας τις επαφές με δημάρχους και δημοτικές αρχές άλλων περιοχών που έχουν να επιδείξουν ουσιαστικό έργο –όπως κάναμε και τον περασμένο Νοέμβριο στο συνέδριο της Αυτοδιοίκησης στον Βόλο- ανταλλάσσοντας χρήσιμες γνώσεις και πληροφορίες, τις οποίες θα “φιλτράρουμε”, θα προσαρμόσουμε στις ανάγκες της Αγίας Παρασκευής και θα υλοποιήσουμε από την επόμενη μέρα των εκλογών, αφού πάρουμε την εντολή από τους συμπολίτες μας.

Με εξωστρέφεια, διαρκή ενημέρωση και πολλή δουλειά Αλλάζουμε την πόλη μας».

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.