Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 21:56

ΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ, ΟΙ ΕΚΒΡΑΧΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ

dourouagiaΤην Πέμπτη 20/10/22 η πρ. Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου έκανε ενημερωτική επίσκεψη-συνάντηση με τον Δήμαρχο Βασίλη Ζορμπά σχετικά με την πορεία των έργων που χρηματοδοτήθηκαν από την Περιφέρεια Αττικής στην πενταετή θητεία της 2015-2019 (Δημαρχείο 21 εκατ. €, Παιδικός σταθμός στα Πευκάκια 1,4 εκατ. €, Αντιπλημμυρικά έργα ομβρίων 7 εκατ. €, Διανοίξεις-Πεζοδρομησεις οδών στα Πευκάκια 1 εκατ. € κ.α.).

Στην διάρκεια των συζητήσεων που έγιναν αναδείχθηκε η αδυναμία της παρούσας δημοτικής αρχής να εντάξει νέα έργα στα χρηματοδοτούμενα προγράμματα της Περιφέρειας Αττικής, σε αντίθεση με τη δική μας προηγούμενη δημοτική αρχή.
Διαπιστώσαμε δηλαδή ότι αυτή τη στιγμή τα μόνα εκκρεμή νέα χρηματοδοτούμενα έργα από την Περιφέρεια είναι κάποια υπόλοιπα για κατασκευή και όδευση ομβρίων υδάτων, ως φυσική συνέχεια της πολύ μεγάλης κάλυψης που είχε επιτύχει η αρχή Σταθόπουλου.

Πέραν τούτου, επιβεβαιώσαμε την αδυναμία του κ. Ζορμπά να εντάξει την ανάπλαση της πλατείας του Άι Γιάννη, ένα έργο το οποίο είχε δημοπρατηθεί από την δημοτική αρχή Σταθόπουλου, και ο νυν δήμαρχος το ματαίωσε. Και δεν είναι μόνο αυτά!

Διαπιστώσαμε, κυρίως, την εντελώς διαφορετική αντίληψη που έχει η παρούσα δημοτική αρχή ως προς την παρακολούθηση των έργων, αφού προτάσσει, κατ' ουσία, απέναντι στο δημόσιο συμφέρον εκείνο των εργολάβων.
Πώς να εξηγήσουμε διαφορετικά τη συνεχή επίκληση του Δημάρχου στο μεγάλο ποσοστό έκπτωσης που έδωσε η εταιρεία η οποία κατασκευάζει το δημαρχείο; Αναφορά την οποία επικαλείται συνεχώς σαν σοβαρή δικαιολογία για την συμπληρωματική σύμβαση ύψους σχεδόν 1.500.000 € που ενέκρινε πριν λίγες ημέρες, στο όριο της νομιμότητας, η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας και καλείται τώρα να πληρώσει ο Δήμος Αγίας Παρασκευής!
Συμπληρωματική σύμβαση η οποία «δουλεύτηκε» με διακίνηση εγγράφων μεταξύ των τριών μερών (κατασκευαστής - Περιφέρεια - Δήμος) πάνω από έναν χρόνο και η οποία αναφέρει ότι κατά την εκσκαφή «ανακαλύπτεται» βράχος όγκου έως 15.000 κυβικών μέτρων! Όγκος βράχου με τον οποίο μπορούμε να καλύψουμε σχεδόν ολόκληρο το Φαληρικό Δέλτα και ποσό το οποίο –σύμφωνα πάντα με τον κ. Ζορμπά– επειδή δεν είναι σκόπιμο να επιβαρύνει τον δήμο μας, ζήτησε να το εκταμιεύσει (;) ο Υπουργός Ανάπτυξης! Λες και ο Υπουργός δεν πρόκειται να χρησιμοποιήσει χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, χρήματα πάλι «δικά μας»!

Εμείς πάντως, όλοι όσοι πήγαμε στο εργοτάξιο, μαζί με τους μηχανικούς Μ. Κύρκο Γ.Γ. του Δήμου και Δ. Κονταξη πρ. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων, είδαμε τις εκσκαφές να έχουν φτάσει τουλάχιστον στα 15 μέτρα βάθος και δεν διαπιστώσαμε την ύπαρξη τέτοιου βράχου στις τομές!

Βράχο-βράχο τον καημό μας λοιπόν, εν αναμονή των εξελίξεων και σίγουρα των επόμενων δημοτικών εκλογών!

Πάνος Γκόνης
Δημοτικός Σύμβουλος Αγίας Παρασκευής
Αντιπρόεδρος Οικονομικής Επιτροπής
Πρ. Αντιδήμαρχος Παιδείας & Πολιτισμού

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.