Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 20:20

Διαμαρτυρία για του ΜΑΚΡΗ από την Ένωση Γονέων Αγίας Παρασκευής

Από το Δελτίο Τύπου της Ένωσης Γονέων Αγίας Παρασκευής

Άμεση , κατεπείγουσα και κατά προτεραιότητα ανάγκη  να αντιμετωπιστεί το θέμα της χρηματοδότησης για την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του Ο.Τ. 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια ΜΑΚΡΗ). 

Ζητάμε:

Από τη Δημοτική Αρχή να υλοποιήσει τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ του Δημοτικού Συμβουλίου υπέρ της απαλλοτρίωσης  του Ο.Τ. 119 (πρώην Εκπαιδευτήρια ΜΑΚΡΗ), όπως οφείλει και είναι υποχρεωμένη να πράξει.

Από τους επικεφαλής και όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους της πόλης μας να συνεχίσουν την προσπάθεια και τον αγώνα για να μη χαθεί το ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ οικόπεδο, ΜΟΝΑΔΙΚΟ και ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ για σχολική στέγη στην πάνω περιοχή.

 Από το Δήμαρχο να σεβαστεί τις δεσμεύσεις του και να προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την κατοχύρωση της χρηματοδότησης για την απαλλοτρίωση του ακινήτου (δεσμεύσεις έναντι των επικεφαλής και της Ένωσης την Τετάρτη, 14/12/2022, στη συνέχεια την Παρασκευή, 16/12/2022, στα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής  και τέλος την Τετάρτη, 21/12/2022, στην Ένωση).

 Υπενθυμίζουμε ότι εκκρεμούν δύο προσφυγές της ιδιοκτήτριας προς το Συμβούλιο της Επικρατείας  οι οποίες θα εκδικαστούν στις 6/2/2023 (για την ακύρωση της απόφασης κήρυξης της απαλλοτρίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου - Αποφ. Νο. 87/2021 του Δημοτικού Συμβουλίου )  και 8/2/2023 (για την αναίρεση της απόφασης του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών 1334/2021).

 Υπογραμμίζουμε ότι τις όποιες αστοχίες, παραλείψεις ή ολιγωρίες εκ μέρους της Διοίκησης τις πληρώνει η πόλη και στην προκειμένη περίπτωση τα παιδιά αυτής της πόλης. Θέλει η σημερινή Δημοτική Αρχή να μείνει στην ιστορία ως εκείνη στη θητεία και στην ευθύνη της οποίας χάθηκε το τελευταίο κατάλληλο οικόπεδο για σχολείο στην πάνω περιοχή;

 Δεν ζητάμε παλάτια και πολυτέλειες.

 Δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον των παιδιών μας.

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ 12ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ

ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ  ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ.

 Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.