Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 23:00

Εκτός συμπληρωματικών κρατικών επιχορηγήσεων η Αγία Παρασκευή

Κακές εξελίξεις για την Αγία Παρασκευή επιφυλάσσει το Συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Βόλο, καθώς σ΄αυτό αναμένεται να υιοθετηθεί η νέα πρόταση κατανομής της κρατικής επιχορήγησης μεταξύ των δήμων.

 

Το πρόβλημα είναι ότι στην νέα πρόταση ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής συγκαταλέγεται μεταξύ των 22 από τους 332 δήμους της Ελλάδας που δεν θα έχουν καμία πρόσθετη επιχορήγηση. Στην εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής της ΚΕΔΕ ο Δήμος της Αγίας Παρασκευής παρουσιάζεται ως ιδιαίτερα ευνοημένος μέχρι σήμερα και με αυτό το σκεπτικό δεν θα δικαιούται καμία περεταίρω αύξηση παρά το πρόσθετο ενεργειακό κόστος, παρά τον πληθωρισμό κοντά στο 10% και παρά την μείωση των μνημονίων κατά 55% από το 2011.

 

Σημειώνουμε ότι τα ετήσια έσοδα της κρατικής επιχορήγησης ανέρχονται στα 8 εκαμμύρια ευρώ. Μόνο η επιχορήγηση φέτος για την κάλυψη λειτουργικών & λοιπών γενικών δαπανών λόγω της επιβάρυνσης των προϋπολογισμών από την αύξηση του ενεργειακού κόστους ανήλθαν στις 265.000 ευρώ.

 

Στην εισήγηση της ΚΕΔΕ υπάρχει και το σκεπτικό της ενσωμάτωσης όλων των χρηματοδοτήσεων όπω π.χ. τα έσοδα για επισκευές σχολείων που ανέρχονται σε 140.000 ετησίως ή η έκτακτη κρατική επιχορήγηση για τις χιονοπτώσεις 70.000 ευρώ περίπου.

Σε μια τέτοια περίπτωση θα μιλάμε για μια απώλεια επιχορήγησης που υπερβαίνει τα 2.000.000 ευρώ για τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.

Η Δημοτική Αρχή της Αγίας Παρασκευής καλείται να δώσει μεγάλη μάχη στο Συνέδριο καθώς η κρατική επιχορήγηση στο σύνολό της έχει μειωθεί δραματικά και έχει αναπτυχθεί ένας μεγάλος ανταγωνισμός μεταξύ των δήμων για το ποιος θα πρωτοπάρει τα λίγα χρήματα που έμειναν.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.