Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 22:37

Αντί ουσιαστικής ανάπλασης, ίδιο μοντέλο με «φτωχή» συντήρηση

 

Από το Δελτίο Τύπου της ανεξάρτητης αρχής "Νίκη των Πολιτών"

Σχεδιάσαμε και δημοπρατήσαμε για τους κατοίκους του Αϊ Γιάννη ένα έργο που το χρωστούσαμε.

Ήταν μια άψογη ανάπλαση της Πλατείας Αγίου Ιωάννου. Το οφείλαμε στην περιοχή.

Ως γνωστό ο νυν Δήμαρχος ουδέποτε ασχολήθηκε με το πρόβλημα της Πλατείας, στην πρώτη του θητεία 2011-14.

Το 2019, το πρώτο που έκανε, όταν εξελέγη πάλι Δήμαρχος, ήταν η ακύρωση ανάπλασης της Πλατείας. Στην συνέχεια, ως γνωστόν, κατηγόρησε τους νεολαίους που συχνάζουν εκεί ως ναρκομανείς και έφερε τα ΜΑΤ!

Σήμερα, λίγους μήνες πριν τις επόμενες Δημοτικές εκλογές και αφού πέρασαν τρία χρόνια πλήρους απραξίας του, δημοπρατεί έργο πολύ «φτωχής» συντήρησης της Πλατείας, για να έχει κάτι να λέει, στους κατοίκους της περιοχής προεκλογικά.

Τι θα γινόταν αν δεν έκανε την «εγκληματική» ακύρωση του έργου μας:

  1. Η Πλατεία θα γινόταν εξωστρεφής γιατί θα υπήρχε πρόσβαση απ’ όλους τους γύρω δρόμους. Στο σχέδιο Ζορμπά παραμένει η γνωστή κλειστή εσωστρεφής Πλατεία.
  1. Θα κατασκευαζόταν υποδαπέδιο πρωτοποριακό σιντριβάνι. Το σχέδιο Ζορμπά δεν έχει σιντριβάνι (έχουν όλες οι σύγχρονες Πλατείες).
  1. Τα υλικά ανάπλασης του έργου μας ήταν χυτό βοτσαλωτό δάπεδο, γρανίτες και μάρμαρα. Τώρα είναι απλές πλάκες πεζοδρομίου.
  1. Προβλέπαμε πλήρες αποχετευτικό σύστημα όμβριων της Πλατείας. Τώρα αυτό δεν υπάρχει και
  1. Το κυριότερο: Το έργο μας, άνοιγε την είσοδο -το κοίλο της Πλατείας- σαν μεγάλο πέταλο, έτσι ώστε να είναι ορατή, ζωντανή και λειτουργική χωρίς «κρυφά» σημεία.

Να συγκεντρώνεται πλήθος κόσμου αλλά σε ανοικτό χώρο, ορατό σε όλους. Ο νυν Δήμαρχος προχωρά σε μια απλή συντήρηση με απόλυτη προχειρότητα όπως αντιμετωπίζει όλα σχεδόν τα έργα πχ «Κολυμβητήριο» με λανθασμένο μοντέλο και ανεπαρκείς μελέτες ή το «Αθλητικό Κέντρο Πευκακίων» με τον Πολιτιστικό

χώρο του Πάρκου «Στ. Κώτσης» που έγιναν μελέτες για να μείνουν στο συρτάρι. Γυρνάει έτσι «την πλάτη του» στα προβλήματα του κόσμου και κρατάει το ίδιο μοντέλο Πλατείας με πενιχρές αλλαγές (προβλέπει την δεύτερη Παιδική χαρά που σχεδιάσαμε) και κόστος ένα εκατομμύριο ευρώ!

 

Όμως η Πλατεία Αϊ Γιάννη ανήκει στους κατοίκους του και το σχέδιο Ζορμπά είναι αναντίστοιχο και κατώτερο των αναγκών της περιοχής.

#ΑγιαΠαρασκευη #πλατεία #ΑηΓιαννης #Σταθοπουλος #ΝικητωνΠολιτων

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.