Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2023 00:41

Ενωση Γονέων: Σιγή ιχθύος για το Μαθητικό Φεστιβάλ από τη Δημοτική Αρχή

 

enosilogo

Λυπούμαστε γιατί για 5η συνεχόμενη ημέρα, η Δημοτική Αρχή σιωπά.

Το μαθητικό φεστιβάλ είναι ένας θεσμός της πόλης μας με ιστορία 14 ετών. Η διοργάνωσή του απαιτεί σοβαρότητα, δουλειά, οργάνωση, συνεργασία. Το πλαίσιο του 14ου φεστιβάλ ήταν γνωστό μήνες , δεν έγινε κάποια αλλαγή την τελευταία στιγμή, κάποιο έκτακτο γεγονός που να δικαιολογεί την αιφνίδια ματαίωση. Η μελέτη και οι όροι της σύμβασης για το μαθητικό διαδικτυακό φεστιβάλ ήταν γνωστά από το Νοέμβριο του 2020 . Ο χρόνος των 7 (επτά) μηνών ήταν επαρκής για την αντιμετώπιση οποιασδήποτε τεχνικής ή άλλης δυσκολίας.

Η Ένωση ήταν και παραμένει μέχρι σήμερα ο μοναδικός φορέας που ανέλαβε να ενημερώσει τους γονείς των παιδιών, τους Συλλόγους Γονέων και ολόκληρη την πόλη για τη ματαίωση του φεστιβάλ στις προκαθορισμένες ημερομηνίες 26 & 27 Ιουνίου 2021.

Ολόκληρος Δήμος δεν μπήκε στον κόπο να γράψει δύο λέξεις για να ενημερώσει και κυρίως να εξηγήσει επισήμως στους γονείς και στην πόλη πώς προέκυψε αυτή η εξέλιξη. Πώς προέκυψε η ματαίωση ενός θεσμού με ιστορία 14 ετών, μία μέρα πριν τη διεξαγωγή του.

Καμία ενημέρωση δεν έχουμε σχετικά με το επόμενο βήμα, πώς και εάν προτίθεται ο Δήμος να ασχοληθεί και να επιλύσει το θέμα. Ούτε καν μια συνάντηση εργασίας προς την κατεύθυνση της εξεύρεσης λύσης.

Aυτό από μόνο του προκαλεί μεγάλο προβληματισμό σχετικά με τις προθέσεις και τις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής όσον αφορά στο θεσμό του μαθητικού φεστιβάλ, τους γονείς και τα παιδιά των δημοσίων σχολείων, τα θεσμικά τους όργανα και γεννά γενικότερα ερωτήματα αναφορικά με την αντιμετώπιση των σχολείων της πόλης μας.

Η Ένωση, με σεβασμό στον ίδιο το θεσμό του φεστιβάλ, στα παιδιά και τους γονείς, στην τεράστια προσπάθεια που καταβλήθηκε από τους θεατρολόγους και σε συνεργασία με τους Συλλόγους, καλεί το Δήμο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να αποτυπώσει και να αναγνωρίσει τα λάθη ώστε να προχωρήσουμε ένα βήμα μπροστά.

Θεωρούμε ότι η συζήτηση πρέπει να επιστρέψει στην ουσία του θέματος. Παρότι δεν μπορούν να δικαιολογηθούν τα αδικαιολόγητα, παρά την παροιμιώδη προχειρότητα και την ανοργανωσιά, θα πρέπει με νηφαλιότητα, πνεύμα συνεργασίας αλλά κυρίως με ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΑ, να αναζητηθούν οι βέλτιστες λύσεις στις παρούσες συνθήκες.

Σε αυτή την προσπάθεια ,οι Σύλλογοι και η Ένωση δηλώνουμε το «παρών».

Αγ. Παρασκευή, 29 Ιουνίου 2021

Το Δ.Σ. της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Σχολείων Αγ. Παρασκευής

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.