Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 03:18

Δενδροφύτευση στο 9ο Δημοτικό σχολείο

Στο 9ο Δημοτικό σχολείο της πόλης μας βρέθηκε ο κ. Βασίλης Ζορμπάς. Ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, συνοδευόμενος από την Αντιδήμαρχο Καθαριότητας, Περιβάλλοντος και Πρασίνου κα. Ελένη Δάβαρη, τον Πρόεδρο της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής κ. Κώστα Γουργούλη, τον Σύμβουλο για θέματα Παιδείας κ. Στέφανο Καπέλλα και τους Διευθυντή και Προϊστάμενο της Υπηρεσίας Περιβάλλοντος, συναντήθηκε με τη Διεύθυνση του σχολείου, αλλά και τους εκπροσώπους του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.

Κεντρικό θέμα της συζητήσεως ήταν η απώλεια πρασίνου που έχει σημειωθεί στο σχολείο τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω των εκτεταμένων καταστροφών από τα έντονα καιρικά φαινόμενα της «ΜΗΔΕΙΑΣ» και της «ΕΛΠΙΔΑΣ» που έπληξαν την πόλη μας.

Όλες οι πλευρές αποφάσισαν το αμέσως προσεχές διάστημα (σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί στο μέλλον) να πραγματοποιηθεί εκτεταμένη δενδροφύτευση, στον περιβάλλοντα χώρο του σχολείου, έτσι ώστε να καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος των καταστροφών που άγγιξαν το 40%-50% του συνολικού πράσινου του σχολείου.

Μάλιστα, συζητήθηκε και το θέμα της φροντίδας και του ποτίσματος των φυτών, κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών όπου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό. Η απόφαση που πάρθηκε είναι να ανατεθεί η φροντίδα των φυτών στα παιδιά, τα οποία θα «υιοθετήσουν» από ένα για να το φροντίζουν, μαζί με τους γονείς τους, ως περιβαλλοντική εργασία.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.