Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2024 19:57

Κάλεσμα στην συγκέντρωση ενημέρωσης των κατοίκων του Κοντόπευκου-Πράδεισου-Πευκακίων

download

Την Κυριακή 5 Ιουνίου 10:30 το πρωί θα πραγματοποιηθεί Συγκέντρωση Ενημέρωσης στο Γ ́ Γυμνάσιο όπου Θα προσκληθούν ο Δήμαρχος & τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την επέκταση του Αμαξοστασίου καθαριότητας στο Κοντόπευκο.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, στις13-04-2022, με μικρή πλειοψηφία (18/15), αποφάσισε την μεταστέγαση των εργαζομένων και των οχημάτων της καθαριότητας πλην των βαρέων οχημάτων ( απορριμματοφόρα κ.α.), σε χώρο που θα νοικιαστεί μέσα στον οικιστικό ιστό του Κοντόπευκου.

Η απόφαση αυτή, επιβαρύνει την ήδη βεβαρυμμένη Περιβαλλοντικά και Υγειονομικά περιοχή μας, μεταφέρει όλο το βάρος υποδοχής των εγκαταστάσεων Καθαριότητας, μιας υπηρεσίας του Δήμου από τις πιο οχλούσες, μέσα στον οικιστικό ιστό της περιοχής μας, δίπλα και κάτω από τα υπνοδωμάτια ατυχών συνδημοτών μας.

Οι εναλλακτικές προτάσεις του Συλλόγου μας, για την μεταστέγαση μόνο των εργαζομένων του Αμαξοστασίου την οποία θεωρούμε αναγκαία και επιβεβλημένη, δεν κατόρθωσαν να πείσουν την πλειοψηφία των συμβούλων.

Η απόφασή τους είναι, άδικη - αντιπαραθετική και προσχηματική

- Είναι άδικη γιατί, την ήδη βεβαρυμμένη περιβαλλοντικά περιοχή μας, την επιβαρύνει ακόμη περισσότερο,

- Είναι προσχηματική γιατί, είμαστε πεπεισμένοι πως με την επίκληση "λόγων ανωτέρας βίας", τους επόμενους μήνες θα μεταφερθούν ΚΑΙ τα απορριμματοφόρα ΚΑΙ οι σκούπες στο ίδιο οικόπεδο και όχι μόνο οι εργαζόμενοι

- Έφερε σε αντίθεση τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου. Την ψήφισαν μόνο 18. Οι υπόλοιποι ΔΕΝ την ψήφισαν, προβάλλοντας σοβαρές και βάσιμες ενστάσεις, που δεν απαντήθηκαν από την διοίκηση του δήμου.

Εμείς, πεπεισμένοι για το δίκιο μας, ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια για την ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής και την κινητοποίησή τους, μέχρι να πειστεί ο Δήμαρχος και οι 18 δημοτικοί σύμβουλοι να πάρουν πίσω την απόφασή τους.

Από το Γραφείο Τύπου του Περιβαλλοντικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κοντόπευκου-Παράδεισου-Πευκακίων Αγίας Παρασκευής

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.