Σάββατο, 09 Δεκεμβρίου 2023 07:44

Εν μέσω αντιδράσεων το Σχέδιο Βιώσιμης Κινητικότητας της Αγίας Παρασκευής

IMG 6018

Πραγματοποιήθηκε εν μέσω αντιδράσεων η 3η Δημόσια Διαβούλευση για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας της Αγίας Παρασκευής.

Το Σχέδιο προβλέπει σοβαρές παρεμβάσεις που θα αλλάξουν την φυσιογνωμία της πόλης με κύριο χαρακτηριστικό τις πολλές μονοδρομήσεις ή αντιδρομήσεις για να δημιουργηθεί χώρος ευρύχωρων πεζοδρομίων και την δημιουργία ποδηλατόδρομου στην Αγίου Ιωάννου που θα ενώνεται με το δίκτυο του Κοντοπεύκου και θα διαπερνά όλη την Αγία Παρασκευή από Ανατολή μέχρι Δύση.

 

Το Σχέδιο προβλέπει

Μονοδρόμηση της Αγίου Ιωάννου από την Μεσογείων προς το Κολέγιο όπως και της Ηρώων Πολυτεχνείου. Ταυτόχρονα προβλέπει και αντιδρόμηση της Αγαίου Πελάγους για να λειτουργήσουν μαζί με την Ελπίδος ως κάθοδοι. 

 

Επίσης προβλέπει πεζοδρόμηση των Γιαβάση και Ελπίδος έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένας πολύ ευρύς δημόσιος χώρος και ταυτόχρονα υπογειοποίηση της Μεσογείων για να ενωθούν με πάρκο το κάτω και πάνω μέρος της πόλης. 

Στο σχέδιο αντιδρούν οι μαγαζάτορες της Αγίας Τριάδος που επίσης μονοδρομείται καθώς πιστεύουν ότι αυτό θα κόψει την πρόσβαση της πελατείας τους. Η παγκόσμια όμως εμπειρία που επικαλούνται και οι μελετητές οδηγεί σε ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Εμπορικοί δρόμοι που δημιούργησαν μεγάλα πεζοδρόμια οδήγησαν σε μια τεράστια αύξηση της εμπορικής κίνησης.

Όπως λένε χαρακτηριστικά οι επιστήμονες: «οι πελάτες ψωνίζουν με τα πόδια και όχι με το αυτοκίνητο». 

Η μελέτη είχε αναρτηθεί στο site του δήμου αλλά δυστυχώς προς το παρόν η σελίδα έχει πέσει. 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.