Δευτέρα, 06 Μαϊος 2024 22:27

Βασίλης Ζορμπάς: «Συνεχίζουμε να θωρακίζουμε τον Υμηττό μας»

Τη Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2023, σε έναν χώρο με συμβολική, αλλά και ουσιαστική σημασία, στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αργυρούπολης, πραγματοποιήθηκε η τελετή παραλαβής των 15 νέων πυροσβεστικών οχημάτων που ρίχνονται στη μάχη για την πρόληψη και την προστασία του Υμηττού.

Ο ΣΠΑΥ σε μία ακόμα κίνησή του για την προστασία του Υμηττού προχώρησε στην παράδοση των οχημάτων, με τον Δήμο μας να είναι ένας από τους 15 που παρέλαβε το νέο πυροσβεστικό όχημα το οποίο θα παίξει κομβικό ρόλο στην προστασία του Υμηττού.

Στην τελετή παραλαβής των οχημάτων και στην αποκάλυψη του οράματος για το Πρότυπο Αυτοδιοικητικό Κέντρο Εκπαίδευσης & Τεχνολογίας χαιρέτησαν την πρωτοβουλία με την παρουσία τους και δίνοντας τα θερμά τους συγχαρητήρια στον Πρόεδρο ΣΠΑΥ, Γιάννη Κωνσταντάτο καθώς και τη διοίκησή του,  ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς, ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλη, ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης Αττικής και επίτιμος Πρόεδρος του ΣΠΑΥ Νίκος Χαρδαλιάς, ο π. Υπουργός Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, ο Τομεάρχης Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Συμεών Κεδίκογλου, ο Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής Μιχάλης Χάλαρης, εκπρόσωποι του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς επίσης και οι νεοκλεγέντες Δήμαρχοι από όλο τον Υμηττό.

Στην εκδήλωση το παρών έδωσε και ο Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ένας από τους μεγάλους μας στόχους, σαν διοίκηση αλλά και δικός μου προσωπικά, από την πρώτη ημέρα που ανέλαβα τα Δημαρχιακά μου καθήκοντα ήταν η προστασία του Υμηττού. Του τελευταίου μεγάλου πνεύμονα ζωής στην περιοχή μας τον οποίο πρέπει να προστατέψουμε με κάθε τρόπο. Η σημερινή ημέρα είναι εξαιρετικής σημασίας για όλους μας. Για μία ακόμα φορά αποδεικνύεται στην πράξη πως όταν εργαζόμαστε όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε μεγάλα πράγματα. Εμείς από τη μεριά μας, σαν Δημοτική Αρχή, έχουν κάνει ότι απαιτείται για να προστατέψουμε τον Υμηττό μας, αλλά και η βοήθεια του ΣΠΑΥ είναι κάτι περισσότερο από καταλυτικής σημασίας και για τον λόγο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω για μία ακόμα φορά τόσο τον Πρόεδρο Γιάννη Κωνσταντάτο όσο και σύσσωμη τη διοίκηση για το έργο τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγο καιρό ο Δήμος Αγίας Παρασκευής είχε προχωρήσει σε έγκριση δαπάνης ύψους 860.641,84 ευρώ για «ΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΘΩΡΑΚΙΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ». Δράσεις που αφορούν τον εξοπλισμό και την υποδομή του Κέντρου Ελέγχου της Πολιτικής Προστασίας, τα λογισμικά, τον εξοπλισμό πεδίου, αλλά και τις υπηρεσίες του τμήματος.


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.