Παρασκευή, 03 Μαϊος 2024 15:30

Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ: Που βρέθηκαν τόσα χρήματα για την χολιγουντιανή εκστρατεία;

Το μήνυμα του Προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ, Σπύρου Παπασπύρου. 

Οι εκλογές της επομένης Κυριακής, δεν είναι παιγνίδι ούτε ο Δήμος λάφυρο στα χέρια οποιασδήποτε τυχοδιωκτικής επιδιώξεως. Γι΄αυτό πρέπει να ψάχνουμε πίσω από τις λέξεις, να είμαστε ενημερωμένοι, να επιλέγουμε με την λογική και όχι με το συναίσθημα. Και, κυρίως, να σηκωθούμε από τον καναπέ και πάμε να ψηφίσουμε, ανεξάρτητα εάν ανάμεσα στους δυο υποψηφίους δεν είναι ο "δικός μας", η αποχή της προηγουμένης Κυριακής ήταν απαράδεκτη και επηρέασε καθοριστικά το αποτέλεσμα.
Και οι δυο υποψήφιοι Δήμαρχοι δεν είναι καινούριοι στα Κοινά της πόλεώς μας. Γνωρίζουμε όμως την πλήρη πραγματικότητα, που πολλές φορές αποκρύφθηκε ή έγινε τεράστια προσπάθεια να αλλοιωθεί από την εσκεμμένα υπερβολική "λάμψη" της προβολής, με τις οδηγίες επικοινωνιολόγων που γνωρίζουν τις αδυναμίες της μάζας και την κατευθύνουν; Ίσως όσα γράφω παρακάτω να είναι πολλά, πιστεύω όμως ότι πρέπει να γίνουν γνωστά.
Σε αυτές τις εκλογές «έπαιξε» πολύ, με μια πανάκριβη και χολυγουντιανού τύπου εκστρατεία (αλήθεια, πού βρέθηκαν τόσα πολλά χρήματα, από πού προέρχονται;), το «νέο». Το νέο, αν πραγματικά υπάρχει, όντως δεν πρέπει να το φοβόμαστε. Τη σφραγίδα «νέο», που όμως μπορεί να κρύβει πίσω του ό,τι πιο παλιό, παρωχημένο και επικίνδυνο, πρέπει να το απορρίπτουμε. Η σκέψη «ας το δοκιμάσουμε κι αυτό», μπορεί να είναι λογική για να αγοράσουμε ένα μπλουζάκι. Αν δεν μας κάνει, το αλλάζουμε αμέσως. Είναι όμως επικίνδυνη για σημαντικές αποφάσεις που δεν αντιστρέφονται και αφορούν στη ζωή μας.
Ο πρώτος υποψήφιος, ο κ. Γιάννης Μυλωνάκης, αυτοπροβάλλεται ως το «νέο», το «άφθαρτο», το «ανανεωτικό». Τί πραγματικά όμως γνωρίζουμε γι΄αυτόν στον επαγγελματικό του τομέα και στην συμμετοχή στα Κοινά (διοικητική και πολιτική); Ελάχιστα, όσα μας επιτρέπει να δούμε στο βιογραφικό του, όπου αναφέρει:
 
ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ
«Από το 2012 δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε δήμους, επιχειρήσεις και οργανισμούς του δημόσιου τομέα. Η εξειδίκευσή μου αφορά στη διαχείριση προγραμμάτων ΕΣΠΑ, τον σχεδιασμό κοινωνικών δράσεων και τη διοργάνωση αθλητικών και πολιτιστικών γεγονότων». Ασαφές, τι ακριβώς σημαίνει αυτό, τι επαγγέλλεται; Πρέπει να μας πει, έχει σχέση με εταιρεία-ες, που λαμβάνουν απ΄ευθείας αναθέσεις από Δήμους για διάφορες υπηρεσίες (ενοικίαση προσωπικού, διοργανώσεις εκδηλώσεων κ.α.) και ποια θέση κατέχει;
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ
Β. «Διετέλεσα πρόεδρος (2007-2011) στον Οργανισμό Άθλησης του Δήμου Αγίας Παρασκευής». Ελλιπές, γιατί δεν αναφέρει;
1. Ότι αν και ελάμβανε επιχορήγηση από τον Δήμο σχεδόν διπλάσια από τον σημερινό ΠΑΟΔΑΠ (που έχει πενταπλάσιο μέγεθος από τον τότε ΟΑΔΑΠ) δεν κατάφερε να δημιουργήσει ή να συντηρήσει έστω και μια υποδομή,
2. Ότι άφησε απλήρωτα τιμολόγια ύψους 350.000 ευρώ
3. Ότι επί της εποχής του χάθηκε η επιχορήγηση ύψους 3.500.000 ευρώ και η ευκαιρία για την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου,
4. Ότι προσλάμβανε με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις φίλους του (σημερινούς υποψηφίους του) ως υπαλλήλους
5. Ότι ενοικίασε για τον ΟΑΔΑΠ, με απ΄ευθείας διαδικασία, ακίνητο συμμαθητή του (σημερινού υποψηφίου του)
6. Ότι εξ αιτίας της κακής διαχειρίσεώς του χάθηκε επιχορήγηση από την Γ.Γ. Αθλητισμού ύψους 350.000 ευρώ, περίπου, που υποτίθεται ότι ΘΑ ελάμβανε
Αν λοιπόν λειτουργούσε έτσι ως επικεφαλής ενός μικρού Νομικού Προσώπου, με νεποτισμό, ευνοιοκρατία και κακοδιαχείρηση, γιατί να λειτουργήσει διαφορετικά ως Δήμαρχος;
 
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΚΟΙΝΑ
«Με τα κοινά της πόλης μας ασχολούμαι από το 2006, οπότε και εκλέχθηκα ως ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος. Εκλέχθηκα ξανά δημοτικός σύμβουλος το 2014, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, με την ανεξάρτητη δημοτική κίνηση «Συμμαχία Ευθύνης». Τι ξεχνά ν΄ αναφέρει:
1. Ότι το 2007 διέγραψε από την τότε παράταξή του («Μαζί») τον κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ, λόγω των γνωστών τότε γεγονότων, τον οποίο και στην συνέχεια (2014-2019) κατηγορούσε ως «καταστροφέα του ΠΑΟΔΑΠ» και τελευταία τον συμπεριέλαβε (για να μας «σώσουν» μαζί) στο ψηφοδέλτιό του.
2. Ότι ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξή του («Συμμαχία Ευθύνης»), εγκαταλείποντας και κατηγορώντας αυτόν που τον ανέδειξε, γιατί δεν του έδινε το «δακτυλίδι».
3. Ότι πριν λίγα χρόνια ήταν διορισμένο, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ, μέλος του Δ.Σ. του «Ευαγγελισμού», κατά τα λοιπά λοιπόν «ανεξάρτητος».
Με ποια στελέχη θα διοικήσει τον Δήμο, κάτι που πολλοί νομίζουν ότι είναι εύκολο; Ανανέωση με ό,τι πιο παλιό υπάρχει (που είναι εκεί, καραδοκεί αλλά δεν πολυεμφανίζεται για να μην τρομάξει ο κόσμος) ή με τους δεκάδες εντελώς άπειρους που υπάρχουν στο ψηφοδέλτιό του; Ή με τον πρώην Δήμαρχο κ. Σιδέρη, που βρέθηκε «ξαφνικά» στο πλευρό του, με τον γιό του, κάνοντας άλλη μια πιρουέτα «οραματιζόμενος» κι αυτός στα 88 του χρόνια το μέλλον ;
Με τον κ. Γιάννη Σταθόπουλο έχουμε στο παρελθόν διαξιφισθεί, σε πολιτικό επίπεδο. Έχω διαφωνήσει πολλές φορές μαζί του και του έχω ασκήσει σκληρή κριτική. Όμως η ζωή του, η πορεία του, είναι γνωστή και διαφανής. Είναι γιατρός, διαθέτει μια «κουλτούρα», είναι ευγενής και έχει βαθιές ρίζες και προσφορά στην τοπική κοινωνία. Έχει διοικήσει ως Δήμαρχος, διαθέτει πολλά έμπειρα στελέχη και, παρά τα λάθη και τις παραλείψεις της θητείας του (όλοι όμως κάνουν), έχει όλα τα εχέγγυα και τις δυνατότητες να διοικήσει τον Δήμο, να διαχειρισθεί τα μεγάλα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη και να παράγει νέα.
Δεν μπρώ να κατευθύνω κανέναν στο τι θα ψηφίσει την Κυριακή. Με όλα τα παραπάνω όμως στην σκέψη μου, για μένα προσωπικά, η επιλογή μεταξύ των δυο υποψηφίων Δημάρχων είναι εύκολη.
ΥΓ.: (Προς, συναισθηματικούς, απογοητευμένους Νεοδημοκράτες): Την προηγούμενη Κυριακή είχαμε την πολυδιάσπαση της παρατάξεως, με 3 «αντάρτικα» (αλλά αμιγή) ψηφοδέλτια υποψηφίων που πρόσκεινται σ΄αυτήν, κάτι που στοίχισε ακριβά στην παράταξη. Αυτή την Κυριακή θα επιβραβεύσετε, με την ψήφο ή την αποχή σας, τους υποτιθέμενους Νεοδημοκράτες (μεταξύ αυτών και τον πρώην Δήμαρχο κ. Σιδέρη) που, ενώ έχουν ευνοηθεί κατ΄επανάληψη από την Νέα Δημοκρατία, την προδίδουν για άλλη μια φορά μετέχοντας ή στηρίζοντας ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ; Η επιλογή των ατόμων αυτών είναι σεβαστή, αλλά θα πρέπει να κριθεί αυστηρά και δίκαια.
Σπύρος Παπασπύρος

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.