Κυριακή, 05 Μαϊος 2024 21:45

Iωακειμίδης: Ο κόσμος να εκλέξει έναν αυτοδιοικητικό που δεν έρχεται από τον κομματικό σωλήνα

Την πεποίθησή του πως θα είναι στο δεύτερο γύρο την Κυριακή των εκλογών για την Περιφέρεια Αττικής υπογράμμισε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του Open και την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής με το συνδυασμό «Αττικός Κύκλος Εμπιστοσύνης και Συνεργασίας», κ. Γιώργος Ιωακειμίδης. «Αισθάνομαι ότι θα είμαστε στο δεύτερο γύρο την Κυριακή το βράδυ μαζί με τον κ. Χαρδαλιά. Όλα είναι ανοιχτά την επόμενη εβδομάδα. Ο πρώτος στόχος μας που ήταν αυτός, δηλαδή να περάσουμε στο δεύτερο γύρο, θα επιτευχθεί».

Ο κ. Ιωακειμίδης κληθείς να σχολιάσει τους συσχετισμούς δυνάμεων που θα διαμορφωθούν στο δεύτερο γύρο επεσήμανε πως το μέτωπο που δημιουργείται «δεν είναι του κεντροαριστερού χώρου αλλά ένα μέτωπο αυτοδιοίκησης εναντίον κυβέρνησης και κυβερνητικής συμπεριφοράς. Οι βουλευτικές εκλογές έκριναν ποιος θα είναι κυβέρνηση για τα επόμενα 4 χρόνια». «Ο κ. Μητσοτάκης θα είναι Πρωθυπουργός, δεν είχε ωστόσο κανέναν λόγο να μπει στη λογική πως “θέλω τις περιφέρειες μπλε, θέλω περιφερειάρχες της επιλογής μου. Αυτό είναι αντιαυτοδιοικητικό και κατά την άποψή μου αντιδημοκρατικό» σημείωσε χαρακτηριστικά. Στο πλαίσιο αυτό πρόσθεσε πως για την αυτοδιοίκηση και την ανεξαρτησία της «είναι λάθος δρόμος η λογική “΄φεύγεις Πατούλη, έρχεται Χαρδαλιάς».

Παράλληλα, επεσήμανε πως «είναι άλλο πράγμα η στήριξη από ένα κόμμα και άλλο πράγμα το χρίσμα. Εγώ ξεκίνησα από τον Ιανουάριο και κάποια στιγμή τον Αύγουστο ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως στηρίζει Ιωακειμίδη. Δεν ρώτησα κανέναν εάν θα κατέβω, ούτε με έχρισε κανείς. Αντίθετα, ο κ. Χαρδαλιάς δεν το είχε καν στο νου του. Ξαφνικά ο Πρωθυπουργός αποφάσισε ότι πρέπει να αλλάξει τον κ. Πατούλη και είπε “και τώρα Χαρδαλιάς”».

Στηλιτεύοντας τη λογική αυτή, ο επικεφαλής του ανεξάρτητου συνδυασμού «Αττικός Κύκλος Εμπιστοσύνης και Συνεργασίας» σημείωσε πως «ο κ. Χαρδαλιάς, που δηλώνει στρατιώτης του Πρωθυπουργού, όταν θα χρειαστεί να συγκρουστεί θα είναι με τον λαό που τον ψήφισε ή με τον Πρωθυπουργό που τον έχρισε; Δεν μπορείς να κρατάς δύο καρπούζια κάτω από μία μασχάλη». Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε την αντίθεσή του, τονίζοντας πως «εγώ θεωρώ ότι η Αυτοδιοίκηση πρέπει να έχει ανοιχτούς ορίζοντες. Όπου χρειαστεί να συγκρουστεί πρέπει να συγκρουστεί. Όταν σε ορίζει ο Πρωθυπουργός, πώς ακριβώς θα διεκδικήσεις και θα «μαλώσεις» με τον Πρωθυπουργό εάν χρειαστεί;».

Ερωτηθείς για την εικόνα του «αποτελεσματικού» διαχειριστή που έχει χτίσει ο κ. Χαρδαλιάς, ο κ. Ιωακειμίδης σημείωσε πως «εάν έχεις τα Μέσα μαζί σου, τότε η εικόνα αυτή μπορεί να είναι και επίπλαστη». Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του πρόσθεσε πως «το ότι εγώ είμαι αποτελεσματικός, το λέει το γεγονός ότι 29 χρόνια και 7 συνεχόμενες φορές με έχει ψηφίσει ο κόσμος σε Νίκαια και Ρέντη, γιατί λύνω τα προβλήματα της περιοχής μου. Και μάλιστα με ποσοστά στον πρώτο γύρο 60 και 65%. Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε μία αυτοδιοικητική διαδρομή που τελείωσε γιατί μπήκε σε μία σειρά κυβερνητικών θέσεων, δηλώνει “στρατιώτης του κ. Μητσοτάκη” – δικαίωμα του καθενός είναι αλλά σίγουρα δεν είσαι αυτοδιοικητικός – και είναι σε ένα τελείως διαφορετικό μήκος κύματος από αυτό που θέλουμε να περάσουμε εμείς. Εμείς είμαστε αυτοδιοικητικοί, δεν είμαστε ούτε φιλοκυβερνητικοί ούτε αντικυβερνητικοί».

Υπογράμμισε την ανάγκη απόλυτης ανεξαρτησίας της Αυτοδιοίκησης, υπενθυμίζοντας πως στην 40ετή πορεία του σε αυτήν έχει δώσει μάχες για τον απογαλακτισμό της αυτοδιοίκησης πρώτου βαθμού από τα κόμματα. «Εάν αυτό καταφέρουμε να το περάσουμε και στις περιφέρειες, για εμένα θα είναι το μέγιστο που θα έχουμε πετύχει. Διότι εάν η Περιφέρεια Αττικής καταφέρει να εκλέξει έναν άνθρωπο που δεν έρχεται μέσα από έναν κομματικό σωλήνα και είναι καθαρά αυτοδιοικητικός, θα είναι μία τεράστια επιτυχία».

Αναλύοντας το πρόγραμμά του όσον αφορά στη θωράκιση της Αττικής από την κλιματική κρίση και τα αντιπλημμυρικά έργα που πρέπει να γίνουν, ο κ. Ιωακειμίδης ανέπτυξε την πρότασή του το 1% από το ΦΠΑ της Αττικής, ποσό που φθάνει τα 500 εκατ. ευρώ «να δοθεί σε έργα Πολιτικής Προστασίας», δηλαδή αντιπλημμυρικά και έργα δασοπροστασίας. «Εμείς δεν λέμε δώστε τα χρήματα αυτά σε εμάς. Ας φτιάξει ένα ταμείο η Πολιτεία και οποίο θα συμμετέχουμε και εμείς (σ.σ. Περιφέρεια Αττικής), που θα ορίσει ποια είναι ιεραρχικά τα έργα που πρέπει να γίνουν για την προστασία της Αττικής και ένα καινούργιο θεσμικό πλαίσιο για την επιτάχυνση των έργων αυτών».

Υπεραμύνθηκε της ανάγκης απόλυτης διαφάνειας στα έργα υποδομής και τη διαχείριση των δημοσίων πόρων, υπογραμμίζοντας ωστόσο την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών έγκρισης μέσα από ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο. «Η Αττική κινδυνεύει να χάσουμε ανθρώπους. Ακόμα και τα χρήματα να βρούμε για τα απαιτούμενα έργα, εάν το θεσμικό πλαίσιο συνεχίσει να είναι αυτό και δεν επιταχυνθεί, τότε πρώτα θα θρηνήσουμε νεκρούς και μετά θα μπορέσουμε να μιλήσουμε για έργα».

Τέλος, ο κ. Ιωακειμίδης απηύθυνε κάλεσμα στον κόσμο να προσέλθει στις κάλπες την Κυριακή, σημειώνοντας πως «είναι πολύ σημαντικό για τη Δημοκρατία να έρθει ο κόσμος να ψηφίσει».

https://fb.watch/nvB3ThyakI/


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.