Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 04:42

ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ: Ύμνοι από τον Τσιτσιπά για τον Σακελλαρίδη

Ρωτήσαμε τον αρχηγό της Εθνικής μας ομάδας Davis Cup, Απόστολο Τσιτσιπά, για την απουσία του Στέφανου Σακελλαρίδη αθλητη του ΟΜΙΛΟΥ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣαπό τους αγώνες του Σαββατοκύριακου στο Καλλιμάρμαρο.

 

Ο Απόστολος Τσιτσιπάς εξήγησε πως έχει αναλάβει προσωπικά τις κλήσεις των παικτών στην Εθνική και συνομίλησε με το περιβάλλον του Στέφανου Σακελλαρίδη, Νο.2 της χώρας μας και Νο.402 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ. Αυτή την περίοδο ο Στέφανος βρίσκεται στην Ασία και αγωνίζεται στα Challenger τουρνουά της Κίνας, όπου κάνει καλές εμφανίσεις, αποφασίζοντας να συνεχίσει την περιοδεία του εκεί.

 

Αναλυτικά όλα όσα είπε επί του θέματος ο Απόστολος Τσιτσιπάς, στα πλαίσια της σημερινής συνέντευξης Τύπου του Davis Cup στο Καλλιμάρμαρο:

 

“Αυτό το θέμα το έχω αναλάβει προσωπικά, όπως και με όλους τους αθλητές, για να τον καλέσω στην Εθνική ομάδα. Έκανα αρκετές συνομιλίες με την οικογένεια του κ. Σακελλαρίδη, τους ανθρώπους που είναι υπεύθυνοι για το αγωνιστικό του πρόγραμμα. Δυστυχώς, ο Στέφανος Σακελλαρίδης είναι σεαγωνιστική δραστηριότητα στην Ασία και συγκεκριμένα στην Κίνα. Έχει κανονίσει αγώνες εκεί και προφανώς επειδή πήγαινε καλά αποφάσισε να παρατείνει την αγωνιστική του δραστηριότητα στην Κίνα. Οπότε δεν βρήκε την ευκαιρία να έρθει να παίξει εδώ. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή είναι σε μιααγωνιστική άνοδο ο Στέφανος. Δεν μπορούμε να τον κατηγορήσουμε για τίποτα, είναι μια απόφαση προσωπική.

 

Είναι πολύ μικρός σε ηλικία, δεν είναι ούτε 19 ετών, οπότε το σεβόμαστε αυτό. Του ευχόμαστε τα καλύτερα και σε ένα μελλοντικό Davis Cup θα είναι κοντά μας.

 

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο κ. Σπύρος Ζαννιάς, που άδραξε την ευκαιρία για να ευχαριστήσει τον Απόστολο: “Θα πρέπει να σε ευχαριστήσω δημόσια Απόστολε γιατί πραγματικά έκανες αγώνα για να έρθει ο Στέφανος σε αυτή τη συνάντηση. Και όπως

 

πολύ σωστά είπες τον πήρες και προσωπικά πέρα από τις προσκλήσεις που υπέβαλλε η ομοσπονδία. Αλλά τελικά, όπως εξήγησες, για λόγους διάφορους δεν κατέστη δυνατό.»

 

Καταλήγοντας, ο Απόστολος Τσιτσιπάς εξέφρασε τη σιγουριά του πως στο μέλλον ο Σακελλαρίδης θα είναι στην ομάδα και του ευχήθηκε τα καλύτερα: "Κάναμε την προσπάθειά μας, αλλά πρέπει να γνωρίζετε ότι οι απαιτήσεις του Davis Cup είναι πάρα πολύ μεγάλες. Ο αθλητής όταν έχει μια τόσο καλή πορεία αγωνιστική, πολλές φορές επιμένει να μην συμπεριληφθεί στην ομάδα Davis Cup. Κατά καιρούς το έχουν κάνει πάρα πολλοί αθλητές πολλών ομάδων. Αλλά όπως είπαμε, σε μελλοντικέςσυναντήσεις της Εθνικής ομάδας θα είναι κοντά μας ο Στέφανος, είναι σίγουρο αυτό, και μακάρι να πάει καλά τώρα εκει που βρίσκεται για να ανεβαίνει στα βαθμολογικά σκαλοπάτια και σε εμπειρίες που θα χρειαστούν στο μέλλον.”

Είναι πάντως πρωτάκουστο να υπάρχει ένας τέτοιας τεράστιας εμβέλειας αθλητής στην Αγία Παρασκευή, ο όμιλος να έχει τόσο μεγάλες επιδόσεις σε διεθνές επίπεδο και οι κάτοικοι να μην μπορούν να παρακολουθήσουν εντός έδρα τους αθλητές τους.

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.