Κυριακή, 14 Ιουλίου 2024 04:13

Επιστολή από πρώην παίκτες της Αθλητικής Ένωσης Αγίας Παρασκευής

Ακολουθεί η επιστολή των παικτών.

Έχουν περάσει δύο εβδομάδες από την απόφαση του ΔΣ της  ΑΕΑΠ για την απόσυρση της ομάδας μας από το πρωτάθλημα της LIFE Β΄ Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών, λίγες μόνο αγωνιστικές πριν τη λήξη του, και ακόμα περιμένουμε, ύστερα και από την επίσημη επιστολή μας προς το ΔΣ, να συναντηθούμε μαζί τους. Με λύπη μας, η ενημέρωση ήρθε με κοινοποίηση της απόφασής τους μέσω sms στον αρχηγό μας, δείχνοντας για ακόμη μια φορά την αδιαφορία και την έλλειψη σεβασμού τους προς το σύνολο της ομάδας.

Μια ομάδα που από την αρχή του πρωταθλήματος είχε ως βασικό στόχο την πρώτη θέση και την άνοδο στην Α2 Εθνική Κατηγορία. Κάτι που αποδεικνύεται και από την άοκνη και διαρκή προσπάθειά μας που έφερε και τα μέχρι πρότινος  θετικά αποτελέσματα στους αγώνες μας.

Η εν λόγω απόφαση του συλλόγου ήρθε μια εβδομάδα μετά την αποχή μας από τον αγώνα με τον ΟΠΕ Χαλκίδας. Την εβδομάδα αυτή, εμείς ως παίκτες, αφού γνωστοποιήσαμε μέσω επιστολής μας όλα τα προβλήματα που μας απασχολούν εδώ και μήνες, περιμέναμε από τη διοίκηση, να καθίσει μαζί μας στο τραπέζι του διαλόγου ώστε να βρεθούν λύσεις. Το μόνο που εισπράξαμε ήταν άρνηση για την όποια συνάντηση, ενημερώνοντάς μας ότι θα μας ειδοποιήσουν για να συζητήσουμε εφ’ όλης της ύλης τα θέματα που μας απασχολούν, πράγμα που ποτέ δεν έγινε και ακόμα περιμένουμε.

Δυστυχώς τρέφαμε ελπίδες ότι οι ίδιοι άνθρωποι που μια εβδομάδα πριν δεν ασχολήθηκαν ούτε με το πως θα μεταβεί η ομάδα στη Χαλκίδα για τον προγραμματισμένο αγώνα της, θα έσκυβαν επιτέλους πάνω από τα προβλήματα που άφηναν να λιμνάζουν, και θα έβρισκαν λύσεις. Απογοητευτήκαμε για άλλη μια φορά!
Αφού το καλοκαίρι πιστέψαμε όλοι μας ότι στόχος της διοίκησης ήταν η άνοδος της ομάδας, δεσμευτήκαμε να κάνουμε από τη μεριά μας, ότι είναι απαραίτητο για να έχουμε μια ανταγωνιστική παρουσία που στο τέλος θα έφερνε το αποτέλεσμα που θέλαμε. Και αυτό φροντίσαμε να τηρηθεί από μέρους μας έως το τέλος! Πολύ γρήγορα όμως αντιληφθήκαμε ότι οι υποσχέσεις της διοίκησης ήταν μόνο λόγια και τίποτα περισσότερο.

Ξαφνιαστήκαμε όταν από το δεύτερο μήνα συνειδητοποιήσαμε πως έπρεπε να καλύψουμε εμείς οι ίδιοι, μόνοι μας, ακόμα και τις πιο βασικές ανάγκες της ομάδας (έλλειψη φαρμακείου ομάδας, αντικατάσταση λανθασμένων εμφανίσεων αγώνα, κάλυψη εξόδων για αποκατάσταση τραυματισμών, κάλυψη οδοιπορικών εξόδων), τη στιγμή που η διοίκηση δεν ήταν απλά απούσα, αλλά απέφευγε και κάθε επαφή μαζί μας.

Όλα τα ανωτέρω αποδείχθηκε πως δεν ήταν ικανά να μας λυγίσουν αφού συνεχίσαμε έως και τον Μάρτιο τη νικηφόρα πορεία μας παρά τα όποια προβλήματα. Αγαπάμε να παίζουμε βόλεϊ και αυτό κάναμε! Όμως η επί μήνες κοροϊδία και ο εμπαιγμός της διοίκησης προς όλους εμάς, μας ώθησαν να διεκδικήσουμε τα όσα είχαν συμφωνηθεί και είχε ανάγκη η ομάδα για να συνεχίσει. Αυτό φαίνεται πως δεν άρεσε στη διοίκηση της ΑΕΑΠ και αντί να προσπαθήσει να λύσει τα προβλήματα, προτίμησε να αποσύρει την ομάδα από το πρωτάθλημα. Για άλλη μια φορά αποδεικνύουν σε εμάς και σε όλους, πως για αυτούς η εξοικονόμηση χρημάτων είναι πάνω από την προσπάθεια των αθλητών, πάνω από τους στόχους που οι ίδιοι έλεγαν πως είχαν, πάνω από το ίδιο το άθλημα! Θα έπρεπε να το είχαμε καταλάβει νωρίτερα, αφού στις αρχές του Φλεβάρη, ο Γ.Γ. του συλλόγου κ. Γκιζιώτης, σε μια συνάντηση που πετύχαμε μετά από πολλές πιέσεις, μας διεμήνυσε πως ή θα συνεχίζαμε ως είχε ή η ομάδα θα αποσυρθεί από το πρωτάθλημα. Και όλα αυτά… λίγες μόνο μέρες μετά τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, και αφού πλέον κανείς μας δεν μπορούσε να συνεχίσει σε άλλη ομάδα.

Το ψέμα όπως πάντα έχει κοντά ποδάρια και τελικά οι προθέσεις της διοίκησης αποκαλύφθηκαν. Με τον χειρότερο τρόπο για εμάς βέβαια, όμως πλέον όλοι στο χώρο του βόλεϊ γνωρίζουν. Γνωρίζουν ποιοί επιθυμούν να το παίζουν απλά τοπικοί παράγοντες, μη έχοντας καμία σχέση με το άθλημα, τον χώρο, και πάντα στις πλάτες των αθλητών!
Εμείς ως αθλητές οφείλουμε μια συγγνώμη στους συλλόγους και τους αθλητές για τη μη διεξαγωγή των μεταξύ μας αγώνων, και μια συγγνώμη στους ίδιους μας τους εαυτούς που για τόσο καιρό μείναμε και ανεχτήκαμε αυτήν την τοξική κατάσταση που επικρατούσε στην ΑΕΑΠ. Πιστεύαμε ότι δείχνοντας καλή διάθεση και φέρνοντας νίκες, η διοίκηση θα άλλαζε πρόσωπο.  Μάταια…..

Από την πλευρά μας ως αθλητές, ευχόμαστε καλή συνέχεια σε όλες τις ομάδες του πρωταθλήματος.


 

Πηγή: volleynews.gr

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.