Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024 21:26

40.000 ευρώ επιχορήγηση του Δήμου στα αθλητικά σωματεία

epix

 

Τα Αθλητικά Σωματεία ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΈΝΩΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΕΑΠ (ΒΟΛΛΕΥ), ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΗΣΗ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΚΑΠ (ΜΠΑΣΚΕΤ), ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΌΜΙΛΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΑΤΤ. ΑΟΑΠ (ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ), ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΓΣΑΠ και ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΌΜΙΛΟΣ «ΠΗΓΑΣΟΣ» θα λάβουν συνολικά το ποσό των 40.000 ευρώ από τον Δήμο της Αγίας Παρασκευής.

Οι Σύλλογοι αυτοί κατέθεσαν αίτηση στο Δήμο μας δηλώνοντας την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν κοινωνικές εκδηλώσεις και να προωθήσουν τα αθλήματά τους αντίστοιχα, στο προσεχές διάστημα.

Σύμφωνα με την παρ.1 του άρθρου 202 Ν.3463/2006 (ΦΕΚ Α’ 144), «Με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου είναι δυνατή η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων σε αθλητικά σωματεία για την προαγωγή του οικείου αθλήματος, καθώς και για την κάλυψη εξόδων μετακίνησης αθλητών και αθλητικών ομάδων, που εδρεύουν στην περιοχή τους και συμμετέχουν σε εθνικά πρωταθλήματα ολυμπιακών αθλημάτων. Από τις διατάξεις του προηγούμενου εδαφίου, εξαιρούνται οι αθλητικές

ανώνυμες εταιρείες. Η παροχή χρηματικών επιχορηγήσεων επιτρέπεται μόνο εφ’ όσον έχει εγγραφεί σχετική πίστωση στον οικείο προϋπολογισμό για το σκοπό αυτό, που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει το ένα και μισό εκατοστό (1,5%) των τακτικών εσόδων του. Η διάταξη του τελευταίου εδαφίου δεν έχει εφαρμογή, εφόσον τα ποσά των προηγούμενων ενισχύσεων από τους Δήμους προς τους παραπάνω φορείς προέρχονται από έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις».

Το ποσό που θα λάβει η κάθε ομάδα ξεχωριστά είναι τα εξής:

Screen Shot 2022-09-05 at 7.08.47 PM

 

Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.