Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 06:35

Η εισήγηση του Ομίλου Αντισφαίρισης στην συνάντηση των αθλητικών συλλόγων της πόλης με τον Δήμαρχο

 Το Δελτίο Τύπου του Συλλόγου: 

 

Στην Αγία Παρασκευή αναπτύσσονται αθλήματα τα οποία η τοπική κοινωνία αγάπησε και στήριξε με κάθε τρόπο. Με αυτοθυσία και με οικονομική στήριξη από τους κατοίκους, από τον Δήμο και από την Πολιτεία δημιούργησαν οι παράγοντες συλλόγων αθλητική ζωή στο προάστειο μας. Εύκολα διακρίνει κανείς το ποδόσφαιρο, την καλαθοσφαίριση και την πετοσφαίριση,
Το δικό της μερίδιο όμως έχει και η αντισφαίριση (αγγλικά tennis). Έχει ιστορία ετών και πέραν του ότι απασχολεί ένα σημαντικό αριθμό αθλητών έχει και αξιοσημείωτα και αξιέπαινα αποτελέσματα, αφού τροφοδοτεί ακόμα και την ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ με αθλητές κορυφαίου επιπέδου για τα δεδομένα της Αγίας Παρασκευής αλλά και της χώρας μας και ακόμα και πέρα από τα σύνορά της. Παρά το σχετικά μικρό μέγεθος του τοπικού συλλόγου έχει καταστεί φυτώριο αθλητών με διεθνή παρουσία όπως o Στέφανος Σακελλαρίδης και η Σαπφώ Σακελλαρίδη και παλαιότερα ο Νίκος Σερκεδάκης και η Τζίνα Συμεωνίδου. και πρόσφατα η Δήμητρα Γεωργακοπούλου.
Χρειάζεται όμως υποδομή. Αυτό σημαίνει κατά κύριο λόγω γήπεδα. Η αντισφαίριση έχει στο προάστειο μας τα καλύτερα αποτελέσματα και την χειρότερη υποδομή. Τα
υπάρχοντα γήπεδα είναι σήμερα ικανά να στηρίξουν την προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος από την πλευρά του για στήριξη του συγκεκριμένου αθλήματος σε δημοτικό επίπεδο σε ότι αφορά την κάλυψη αναγκών της αντισφαίρισης ερασιτεχνικού επιπέδου (Αθλητισμμος αναψυχής , περιστασιακά -ευκαιριακά αθλουμενοι.) Αν και αυτά διαπλέκονται όσο αφορά τον χώρο και τον χρόνο με τον ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ.
Ο αθλητισμός υψηλού επιπέδου, όπου έχει φτάσει ο τοπικός σύλλογος, έχει όμως διαφορετικές απαιτήσεις οι οποίες είναι σωστό και απαραίτητο να στηριχτούν από τους πάντες για να ικανοποιηθούν η ανάγκες για σωστές συνθήκες προετοιμασίας των ΑΘΛΗΤΩΝ και να προβληθεί ο Δήμος προς κάθε κατεύθυνση και να ακουστεί παντού.
Υπάρχει ο απαραίτητος χώρος και κατατέθηκε η πρόταση να παραχωρηθούν οι αντίστοιχοι χώροι στο σχετικό σύλλογο.
Ας δώσει λοιπόν η Περιφέρεια ο Δήμος και η τοπική κοινωνία μαζί με την αγάπη τους για τον αθλητισμό και τα απαραίτητα μέσα για τη στήριξη του αθλητισμού υψηλών επιδόσεων.
Η στήριξη του αθλητισμού υψηλών επιδόσεων καταφέρνει να παράγει πρότυπα όπως πχ τον Τσιτσιπά στο Τεννις ( στην καλαθοσφαίριση τον Γκάλη) τα οποία με τη
σειρά τους αποτελούν κίνητρο για τους νέους, οι οποίοι στη συνέχεια συρρέουν στα γήπεδα και τα γεμίζουν από μόνοι τους.
Τώρα σχετικά με τις επιχορηγήσεις που αναλογούν σε κάθε άθλημα και κάθε σύλλογο καλό είναι να ληφθούν υπ οψιν υπό το πρίσμα της αρχής της αναλογικότητας και της αρχής του διαμερισμού τα κριτήρια του αριθμού των Αθλητών που απασχολεί ο κάθε Σύλλογος όπως και οι διακρίσεις του .Για παράδειγμα η τροφοδοσία της Εθνικής Ομάδας, η συμμετοχή σε διεθνείς και παγκόσμιες συναντήσεις -διοργανώσεις, κριτήρια στα οποία διακρίνεται με διαφορά ο ΟΜΙΛΟΣ ΑΝΤΙΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΑΓ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ.
Τα οφέλη μια τέτοιας στήριξης διαχέονται προς κάθε κατεύθυνση και αντανακλάν άμεσα στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και στην πολιτιστική και οικονομική άνθηση του τόπου. Ας τα βάλει λοιπών κάτω ο Δήμος και η τοπική κοινωνία και ας συμβάλουν στο να υλοποιηθεί ένα όραμα. Για το καλό των πολιτών της Αγίας Παρασκευής.

Για παράδειγμα σύμφωνα με το ‘’European tennis report’’ το έτος 2018:

Η Ελλάδα διέθετε 30 κλειστά γήπεδα και 1.300 ανοιχτά γήπεδα με 11.159.773 κατοίκους ενώ Η Τσεχία διέθετε 2.685! κλειστά γήπεδα και 8.815! ανοιχτά γήπεδα με 10.600.000 κατοίκους (έχοντας δηλαδή περίπου τον ίδιο πληθυσμό).
Εδώ έρχεται να δώσει χέρι βοήθειας η λύση που εφαρμόζεται ευρέως στο εξωτερικό: οι σχολικές αυλές.
Είναι καλό να αξιοποιηθούν οι σχολικές αυλές στο μέγιστο μια που αστικός ιστός υποφέρει από έλλειψη ελεύθερων χώρων. Με κατάλληλη διαγράμμιση μπορεί σχεδόν κάθε σχολική αυλή να φιλοξενήσει πολλά γήπεδα, το ένα μέσα στο άλλο, έτσι ώστε να μετατρέπεται ο χώρος κάθε φορά σε γήπεδα που έχει εκείνη τι στιγμή ανάγκη ο χρήστης.
Για παράδειγμα η αυλή του 1 ου Δημοτικού στην οδό Αγίου Ιωάννου από ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης (μπάσκετ) που έχει σήμερα χωράει μέχρι και 16 διαφορετικά γήπεδα,
μεταξύ αυτών και γήπεδο αντισφαίρισης. Αντίστοιχα το 1 ο ΓΕΛ 13 γήπεδα και το 2 ο Δημοτικό 16 γήπεδα. Αυτό σημαίνει ότι στην αγία Παρασκευή θα μπορούσαμε να έχουμε, εκτός άλλων, επιπλέων ίσως και 20 νέα γήπεδα αντισφαίρισης. Αυτά φυσικά δεν προορίζονται για αντισφαίριση αγωνιστικού επιπέδου αλλά είναι ικανοποιητικά για τις καθημερινές ανάγκες πολιτών που θα ήθελαν να εντάξουν την αντισφαίριση στις καθημερινές τους συνήθειες.
Συνέπεια αυτού θα μπορεί ο δήμος να αναβαθμίσει τα υπάρχοντα γήπεδα στις απαιτήσεις της αγωνιστικής αντισφαίρισης και μαζί με κατασκευή επιπλέων νέων γηπέδων να ικανοποιήσει εξ ολοκλήρου τις απαιτήσεις τις αγωνιστικής αντισφαίρισης της Αγίας Παρασκευής. Τους κατάλληλους χώρους για κατασκευή 6 νέων γηπέδων τους έχει ήδη προτείνει-υποδείξει ο σύλλογος αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής στο χώρο που προορίζεται για αθλητικές εγκαταστάσεις στα Πευκάκια. Ας δεχτεί λοιπόν ο δήμος αυτή τη πρόταση και θα έχει έτσι τη δυνατότητα να καλύψει τις απαιτήσεις και σχεδόν όλων των άλλων ομαδικών αθλημάτων στη βάση ακριβώς της ίδιας λογικής.

 


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.