Πέμπτη, 09 Μαϊος 2024 15:54

Οι δημότες θα πουν το μεγάλο "ναι" στη νέα ημέρα που ανατέλλει. Του Ορέστη Π. Κύρτση

Το μήνυμα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου ήταν καθαρό, ρητό και απόλυτο. Η πλειοψηφία των δημοτών απέρριψε τους φορείς του χθες στην πόλη. Απέρριψε τις συνταγές του παρελθόντος, τους πελατειακούς δεσμούς, την ανεπάρκεια και την απροθυμία. Απέρριψε στο σύνολό της μια γερασμένη αυτοδιοικητική αντίληψη που πνέει τα λοίσθια, υπέρ ενός σχεδίου για μια αυτοδιοίκηση τρίτης γενιάς από πολίτες που έχουν γνώση, εμπειρία και προπαντός όρεξη για δουλειά. Η Αγία Παρασκευή από τη νέα χρονιά θα ανήκει στη χορεία των ευρωπαϊκών σύγχρονων δήμων που κοιτούν με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση προς το μέλλον.

Όπως ήταν αναμενόμενο οι φορείς του παρελθόντος συμπεριφερόμενοι ως συνιδιοκτήτες της πόλης που αίφνης τα βρήκαν μεταξύ τους, συνέπηξαν μια ανίερη συμμαχία της οπισθοδρόμησης. Τα πολλά πρόσωπα της συντήρησης και της στασιμότητας ζητούν να βρουν έκφραση στον έτερο διεκδικητή της διοίκησης του δήμου, όμως αυτός ο πανικός τους πέρα από λύπηση για τις τελευταίες απεγνωσμένες σπασμωδικές τους κινήσεις στην ύστατη προσπάθεια να κρατηθούν μέσα στη φυγή καθώς θα έλεγε ο Γιώργος Σεφέρης, αποδεικνύουν πιο απόλυτα από ποτέ ότι η παράταξη «Αλλάζουμε» και ο Γιάννης Μυλωνάκης αποτελούν τη μόνη δυνατότητα που έχει η πόλη προς την πρόοδο και την ανάκαμψη.

Οι δημότες για μια ακόμη φορά θα πουν το μεγάλο «ναι» στη νέα ημέρα που ανατέλλει. Και από Δευτέρα θα είμαστε όλοι μαζί στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Το χρωστάμε στην πόλη και στους συνδημότες μας. Προχωράμε μαζί.

Ορέστης Π. Κύρτσης

Εικαστικός, Creative Designer MArt, MAdv

Μέλος Δ.Σ. Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγ. Παρασκευής – Μουσείου Αλ. Κοντόπουλου


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.