Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

"Καμία συμπάθεια για τον διάβολο" στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής

on .

athaniths

Στο πλαίσιο αφιερώματος στον σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη, η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής παρουσιάζει την ταινία του «Καμία συμπάθεια για τον διάβολο» την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 στις 8:00 μ.μ. στο Πέτρινο, Πολιτιστικό Πάρκο «Στ. Κώτσης», Σπάρτης 1, Αγ. Παρασκευή.

Η ταινία: Μια φανταστική ιστορία έρωτα και θανάτου, εμπνευσμένη από το μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, στην Αθήνα του μέλλοντος, όπου ένας ταμίας σούπερ-μάρκετ ερωτεύεται παράφορα μια νεαρή σερβιτόρα που μόλις έχει βγει από τη φυλακή. Όταν εκείνη πεθαίνει από ναρκωτικά, ο ήρωας φτάνει μέχρι την κόλαση για να την ξαναβρεί.

Παίζουν: Κώστας Καζανάς, Λένα Κιτσοπούλου, Γιώργος Κοτανίδης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Τάκης Βαμβακίδης, Πάνος Θανασούλης

Η ταινία ήταν υποψήφια για τον «Χρυσό Αλέξανδρο» στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1997 και τιμήθηκε με το βραβείο Α’ Γυν. Ερμηνείας για τη Λένα Κιτσοπούλου.

Η ταινία προβάλλεται σε νέα μορφή από τον σκηνοθέτη (final cut 2017) και η πρεμιέρα της έγινε στο 30ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου 2017, δηλαδή 20 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της.

Παρόντες στην προβολή θα είναι ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης, ο μουσικός Γιώργος Μπιλικάς και η σκηνογράφος Αση Δημητρουλοπούλου και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος με προαιρετική εισφορά.