Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2022 04:55

Η συγκέντρωση ενημέρωσης του συλλόγου Κοντόπευκου Παράδεισου Πευκακίων για το Αμαξοστάσιο Καθαριότητας

kontopefko

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η ενημέρωση των κατοίκων για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Απρίλη με θέμα την ενοικίαση χώρου στον οποίο θα μεταστεγαστούν δραστηριότητες που σήμερα υπάρχουν στο Αμαξοστάσιο Καθαριότητας.

Την συγκέντρωση που διοργάνωσε ο Σύλλογός, τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί από τους κατοίκους, ο Πρόεδρος των εργαζομένων στο αμαξοστάσιο κ. Γ. Μπαξεβάνης, ο Δήμαρχος κ. Ζορμπάς, οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων κκ Γ. Σταθόπουλος, Γ. Οικονόμου, Γ. Μυλωνάκης, Α. Γκιζιώτης, Π. Αντωνίου και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Αργυρός.

Προεδρείο συγκρότησαν 2 έμπειρα και καταξιωμένα μέλη του Συλλόγου ο κ. Μ. Γαβράς και η κ. Α. Ζιώγα. Δόθηκε η δυνατότητα σε όλους και όλες  - στο μέτρο του δυνατού -  να καταθέσουν τις απόψεις τους και να φύγουν όλοι γνωρίζοντας καλύτερα τις απόψεις των άλλων και το σκεπτικό της σχετικής απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Το άνοιγμα της συζήτησης έγινε με από τον Πρόεδρό του συλλόγου:

"Καλημέρα κύριε Δήμαρχε, Αγαπητοί –ες μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων στο αμαξοστάσιο, ευχαριστούμε για την ανταπόκρισή σας στην πρωτοβουλία μας.

Η σημερινή συγκέντρωση ενημέρωσης των κατοίκων έχει ως αποκλειστικό θέμα την απόφαση 37/2022 του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Απρίλη με τον τίτλο «Λήψη απόφασης για την μίσθωση χώρου για την μεταστέγαση του προσωπικού της Διεύθυνσης Καθαριότητας και του τμήματος πρασίνου» και την ακόλουθη αυτής, απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου με τον τίτλο : «ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΟΥ Ή ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΤΑΣΤΕΓΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ, ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ».

Οποιαδήποτε απόφαση που αφορά το αμαξοστάσιο καθαριότητας - μια από τις πιο οχλούσες δραστηριότητες του Δήμου - είναι λογικό να ενδιαφέρει τους κατοίκους της περιοχής στην οποία φιλοξενείται ή θα φιλοξενηθεί και να αναζητείται η συναίνεσή τους. Δυστυχώς αυτό δεν συνέβη. Η Δημοτική αρχή εισηγήθηκε και η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε, γνωρίζοντας πως ακόμα και οι κάτοικοι γύρω από το παλιό πλυντήριο που θα υποστούν τις συνέπειες της απόφασής τους, δεν έχουν ενημερωθεί. Αυτό θέτει επί τάπητος το μεγάλο πρόβλημα λειτουργίας του Δήμου μας που είναι η έλλειψη διαβούλευσης με τους δημότες, πρόβλημα που το ξανασυναντήσαμε και στο θέμα του μπαλονιού. Ως εκ τούτου, αναλάβαμε τους 2 τελευταίους μήνες να ενημερώσουμε τους κατοίκους με τις ανακοινώσεις μας, τις αναρτήσεις στα social media και την σημερινή εκδήλωση.

Η απόφαση του Δήμου είναι άδικη. Δεν υπάρχει σε όλη την Αγία Παρασκευή περισσότερο βεβαρυμμένη περιβαλλοντικά περιοχή όσο η δική μας. Η υπερτοπική κυκλοφορία για την χρήση των αυτοκινητόδρομων, του ΜΕΤΡΟ, η μόλυνση του αέρα, ή έλλειψη χώρου στάθμευσης, οι αφετηρίες λεωφορείων που εξυπηρετούν τους γύρω Δήμους, ο θόρυβος κλπ, τι να πρωτοπούμε. Σε αυτή την περιοχή, με ελαφριά καρδιά και εν αγνοία των κατοίκων, η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποφάσισε την επέκτασή του αμαξοστασίου στο παλιό πλυντήριο έναν χώρο που στα 5 μέτρα έχει μπαλκόνια και υπνοδωμάτια συνδημοτών μας.

Η απόφαση του Δήμου θα παρατείνει για πολλά χρόνια ακόμα την παρουσία του Αμαξοστασίου στην περιοχή μας. Η ενοικίαση του παλιού πλυντηρίου - ενός χώρου 50% μεγαλύτερου από την έκταση του αμαξοστασίου - δίνει την δυνατότητα μεταστέγασης όχι μόνο των εργαζομένων, αλλά αν χρειασθεί και του συνόλου των οχημάτων της καθαριότητας. Η περιοχή μας υποφέρει από την λειτουργία του αμαξοστασίου που φιλοξενούμε για 40 χρόνια και περιμένουμε υπομονετικά την μεταφορά του εκτός του οικιστικού ιστού της πόλης, στην γέφυρα του ΣΤΑΥΡΟΥ, στα όρια της ζώνης προστασίας του Υμηττού όπως έχουν κάνει όλοι οι άλλοι Δήμοι του Λεκανοπεδίου που βρίσκονται στις παρυφές του.

Η απόφασή τους βρήκε αντίθετους όλους όσους και όσες πολίτες του Δήμου μας ενημερώσαμε και μέσα σε λίγες ημέρες συλλέχτηκαν 350 υπογραφές στήριξης της προσπάθειάς μας και κατατέθηκαν στον Δήμο.

Οι προτάσεις μας για ενοικίαση οικοπέδου ή κτίσματος έως 500 m2 και της προσωρινής χρησιμοποίησης μέρους του ιδιόκτητου οικοπέδου που προορίζεται για ΣΥΔ αγνοήθηκαν. Οι απαντήσεις πως δήθεν δεν αρκούν τα 500 m2 ( όταν σήμερα εξυπηρετούνται σε 50 m2 ) ή ότι στο κοντινό μέλλον θα αρχίσουν οι εργασίες στο ΣΥΔ, μας διαβεβαιώνουν για την σκοπιμότητα της απόφασής τους να νοικιαστεί το συγκεκριμένο οικόπεδο. Η εξυπηρέτηση των εργαζομένων είναι το πρόσχημα και ο πραγματικός λόγος, η δυνατότητα που έχει αυτός ο χώρος να υποδεχτεί όλες τις δραστηριότητες που σήμερα εκτελούνται με τρόπο μη νόμιμο στο σημερινό αμαξοστάσιο όπως είναι το πλύσιμο, η λειτουργία του συνεργείου και η ύπαρξη αυθαίρετων κατασκευών. Με την ενοικίαση του παλιού πλυντηρίου λύνονται τα προβλήματα που υπάρχουν στο αμαξοστάσιο και μπορούν να μείνουν στο νέο χώρο - «προσωρινά πάντα» - για άλλα 40 χρόνια.

Η απόφασή τους δεν πρόκειται να δώσει λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν με το αμαξοστάσιο αλλά θα τα αυξήσει. Η μόνη λύση που εξυπηρετεί την Δημοτική αρχή, όλους τους συμπολίτες μας και τους εργαζόμενους στο αμαξοστάσιο, που είναι οικονομικότερη και λειτουργική είναι η απόκτηση του αναγκαίου χώρου κάτω από την γέφυρα του ΣΤΑΥΡΟΥ. Εκεί θα μπορούν να συγκεντρωθούν όλες οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης καθαριότητας και να αναπτυχθούν και άλλες που σήμερα λόγω έλλειψης χώρου δεν υπάρχουν.

Φίλοι και φίλες, Κύριε Δήμαρχε, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, αγαπητοί μας εργαζόμενοι στην καθαριότητα, να είστε βέβαιοι ότι οι κάτοικοι της περιοχής και ο Σύλλογος θα κάνουν – με νόμιμα μέσα - ότι μπορούν για να μείνει αυτή η άδικη και λαθεμένη απόφαση στα χαρτιά."


Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.