Τετάρτη, 30 Νοεμβρίου 2022 12:26

 

mylonakis3iii

Βάλαμε... φρένο στην απαράδεκτη αύξηση δημοτικών τελών που επιχείρησε να περάσει η διοίκηση του δημάρχου Αγίας Παρασκευής

Καταθέτουμε εναλλακτική πρόταση για μηδενικές αυξήσεις στις κατοικίες και μείωση 20% στα καταστήματα έως 150 τ.μ.

Την ώρα που σωροί αμάζευτων κλαδιών συνεχίζουν να στοιβάζονται στους δρόμους της πόλης, ενώ το επίπεδο καθαριότητας στην Αγία Παρασκευή είναι χαμηλότερο από ποτέ, ο δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς εισηγήθηκε στην Οικονομική Επιτροπή -σε μια συνεδρία-παρωδία, όπως εξελίχθηκε- την Τετάρτη 17/11 αύξηση των δημοτικών τελών κατά 5% για το 2022!

Τι κι αν τα νοικοκυριά στην Αγία Παρασκευή αντιμετωπίζουν ήδη τα κύματα αυξήσεων σε καύσιμα και ρεύμα, τι κι αν οι επαγγελματίες της πόλης μας κρατούν με τα... δόντια ανοιχτές της επιχειρήσεις τους. Ο δήμαρχος, αποκομμένος από την πραγματικότητα της Αγίας Παρασκευής, χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση-συνεννόηση με τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις, επιχείρησε να προσθέσει νέα βάρη στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς των συνδημοτών μας.

Δεσμεύοντας χρήματα από το πλεόνασμα των ανταποδοτικών τελών για ανάγκες που... θα προκύψουν και «φορτώνοντας» όλες τις επενδύσεις στην υπηρεσία Καθαριότητας σε μία και μόνη χρονιά, αντί να της κατανείμει στη διάρκεια των επόμενων ετών, κατέληξε στο «συμπέρασμα» ότι πρέπει να αυξήσει το κόστος για τους δημότες μας προκειμένου να του... βγει ο λογαριασμός.

Και όταν ο επικεφαλής του συνδυασμού «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ - Ενεργοί Πολίτες Αγίας Παρασκευής», Γιάννης Μυλωνάκης, του υπέδειξε ότι υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις -τις οποίες, μάλιστα, η οικονομική υπηρεσία χαρακτήρισε εφικτές- ο κ. Ζορμπάς προσπάθησε να τα... μαζέψει και να προτείνει να μείνουν τα δημοτικά τέλη τα ίδια. Λογάριαζε όμως χωρίς τους παρόντες αντιδημάρχους του, οι οποίοι επέμεναν στην αρχική εισήγηση για αύξηση των τελών, αναγκάζοντας τον δήμαρχο να «διαβουλευθεί» μαζί τους για αρκετή ώρα μέχρι να τους μεταπείσει.

Ωστόσο, οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης καταψηφίσαμε και τη νέα εισήγηση, που έκανε στο... πόδι ο δήμαρχος. Ο λόγος ήταν ότι αυτό που δεν έπραξε -ως όφειλε- ο κ. Ζορμπάς, δηλαδή να συνεργαστεί έγκαιρα με τις υπόλοιπες παρατάξεις και να καταλήξει στην καλύτερη δυνατή λύση, το έκαναν οι επικεφαλής των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων. Έτσι, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 18/11, οπότε θα συζητηθεί το θέμα, έχει ήδη κατατεθεί εναλλακτική πρόταση, με βάση την οποία όχι μόνο δεν θα προβλέπεται καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη για τους κατοίκους, αλλά θα υπάρχει και πρόταση μείωσης κατά 20% για τις επιχειρήσεις έως 150 τ.μ., ως κίνηση στήριξης των επαγγελματιών της Αγίας Παρασκευής που έχουν πληγεί σκληρά από την πανδημία.

«Καταφέραμε και βάλαμε... φρένο στην εκτός κάθε λογικής αύξηση των δημοτικών τελών που εισηγήθηκε η διοίκηση του δημάρχου Β. Ζορμπά, η οποία θα ερχόταν να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο τα εισοδήματα των συνδημοτών μας» δήλωσε σχετικά ο Γ. Μυλωνάκης, προσθέτοντας:

«Η εναλλακτική πρόταση που θα φέρουμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την Πέμπτη θα προβλέπει σταθερά δημοτικά τέλη για τους κατοίκους και μείωση τελών για συγκεκριμένη ομάδα επαγγελματιών. Είναι μια πρόταση εφικτή, κοστολογημένη και δεν επηρεάζει σε τίποτα τα έσοδα του Δήμου. Επίσης, είναι μια πρόταση που προέκυψε μέσα από τη συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων, γεγονός που αποδεικνύει πως, όταν υπάρχει αληθινή βούληση για συναίνεση και σύνθεση, υπάρχουν και λύσεις προς όφελος των πολιτών. Κάτι που, δυστυχώς, εξακολουθεί να αγνοεί ο κ. Ζορμπάς».

Ωστόσο χθες το απόγευμα ο κ. Ζορμπάς, δυστυχώς με τη σύμπραξη της προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καψοκεφάλου, έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μη γίνει η συνεδρίαση του σώματος.

Μέχρι περίπου τις 6.30μ.μ. (με ώρα έναρξης της συνεδρίασης τις 18:00) η πρόεδρος του Δ.Σ. δεν απαντούσε ξεκάθαρα στους επικεφαλής των τεσσάρων παρατάξεων της αντιπολίτευσης για το εάν θα θέσει για συζήτηση την εναλλακτική πρότασή μας για τα δημοτικά τέλη, που προέβλεπε μηδενικές αυξήσεις για τους κατοίκους και μείωση 20% για τους επαγγελματίες.

Γεγονός που μας ανάγκασε να απέχουμε από τη συνεδρίαση, προσπαθώντας να διασφαλίσουμε ότι η πρότασή μας θα συζητηθεί και θα μπει σε ψηφοφορία στο σώμα. Μετά τη δημόσια δέσμευση της προέδρου ότι θα συζητηθούν και οι δύο προτάσεις, αναμένουμε σε λίγες ώρες την εκ νέου συνεδρίαση για να φανεί ποιοι ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της πόλης μας και ποιοι όχι.
Όσο για την εμπρηστική δήλωση του κ. Ζορμπά ότι «λακίσαμε» δεν μας ξαφνιάζει. Έχουμε συνηθίσει το ύφος του και τουλάχιστον η δημοτική παράταξη «ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» δεν έχει σκοπό να τον ακολουθήσει. Για εμάς προέχει η ουσία και το συμφέρον των συνδημοτών μας.

Ήμασταν και θα παραμείνουμε παρόντες στην πρώτη γραμμή για να υπερασπιστούμε το καλό της Αγίας Παρασκευής. Αφήνουμε το «σόου» σε εκείνον…

 Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies.