Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

6.580 ευρώ για να δει μια έκθεση ο Δήμαρχος;

on .

 

beyondΤην δαπάνη των 6.580 ευρώ αποφάσισε να κάνει η δημοτική αρχή για έξοδα μετακίνησης 4 δημοτικών συμβούλων, 5 υπαλλήλων του Δήμου του Γενικού Γραμματέα και του Δημάρχου για να πάνε να δουν μια έκθεση νέων τεχνολογιών στην Θεσσαλονίκη.

Εκτός το ότι ένα τέτοιο ταξίδι κοστίζει για δύο ημέρες μεταφορά διαμονή και διατροφή maximum 200 ευρώ (ούτε στις μεγαλύτερες παγκόσμιες εκθέσεις της Φραγκφούρτης δεν χρειάζεσαι δύο ημέρες για να την δεις) άρα περισσεύουν από 380 μέχρι 480 για τον καθέναν, ένα μεγάλο ερωτηματικό μένει στον απλό πολίτη για την κουστωδία των 10 ατόμων που χρειάζεται ο Δήμαρχος να τον συνοδεύει για να πάνε να δουν μια έκθεση με προγράμματα πληροφορικής. 

Μια έκθεση βέβαια που θα έχουν περίπτερα οι γνωστές εταιρείες του χώρου που καθημερινά επισκέπτονται τα γραφεία των δημάρχων για να τους ενημερώσουν για τα προγράμματα τους. 

Φαίνεται όμως ότι ο Δήμαρχος δεν τα κατάλαβε καλά αυτά που του παρουσίασαν στο γραφείο του και χρειάζεται και δέκα άτομα ακόμη για να τα ξανακούσει και πάλι και να του τα εξηγήσουν. Και αυτή η επανάληψη και η μαθησιακή υποστήριξη θα στοιχίσει στους δημότες 6.580 ευρώ.

Και το κακό δεν σταματάει εκεί. Ο Δήμος Αγίας Παρασκευή δεν συγκαταλέγεται στους 136 δήμους της Ελλάδας που έχουν σύστημα αυθεντικοποίησης χρηστών και μπορούν να εξυπηρετήσουν διαδικτυακά τους δημότες τους. Δυστυχώς οι δημότες της Αγίας Παρασκευής συγκαταλέγονται στους δημότες ενός κατώτερου θεού που πρέπει να πάρουν το αυτοκίνητό τους, να φάνε κανένα μισάωρο  ψάχνοντας να παρκάρουν και αν δεν τους λείπει κανένα χαρτί να περιμένουν να τους ειδοποιήσουν για να ξανακάνουν την ίδια δουλειά άλλη μια μέρα για να εξασφαλίσουν ένα έγγραφο. Κάποιοι νομίζουν ότι οι πολίτες έχουν άπλετο χρόνο και κάθονται και περιμένουν πότε θα πάρει μπροστά ο δήμος. 

Στις μέρες λοιπόν που ζούμε όπου το Ελληνικό νοικοκυριό στενάζει, θα έπρεπε να ήμαστε λίγο πιο προσεκτικοί με την διαχείριση του δημόσιου χρήματος και πάνω από όλα να ξεκινάμε από τα βασικά. Πρώτα να εξυπηρετήσουμε τον πολίτη που πληρώνει φόρους και μετά να πάμε «διακοπούλες» με την παρέα μας με τα χρήματά του. 

Τιμές εισιτηρίων και ξενοδοχείων στην Θεσσαλονίκη

timeseisitiri

timesxenod