Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Επικίνδυνες και παράνομες οι παιδικές χαρές στην Αγία Παρασκευή

on .

IMG 3597

Κακή εικόνα Παιδικών Χαρών όπως φαίνεται συνάντησαν οι γονείς και τα παιδιά επιστρέφοντας από τις διακοπές. Πολλές οι καταγγελίες και οι φωτογραφίες που μας έφτασαν ειδικά με το θέμα των δαπέδων που είναι ξηλωμένα, αποκαλύπτουν τσιμεντένια κράσπεδα και προκαλούν συνεχώς πτώσεις των παιδιών.

Οι Παιδικές Χαρές δεν διαθέτουν και σήμα πιστοποίησης που σύμφωνα με τον νόμο είναι ετήσιο και πρέπει να υπάρχει έξω από κάθε Παιδική Χαρά έτσι ώστε ο γονιός να γνωρίζει ότι η Παιδική Χαρά έχει ελεγχθεί, έχει υποστεί τις απαραίτητες επισκευές και είναι ασφαλής για το παιδί του. 

Σύμφωνα πάντα με το νόμο όταν μια Παιδική Χαρά δεν έχει καταστεί δυνατόν να ελεγχθεί και να πιστοποιηθεί πρέπει να σφραγίζεται από το Δήμο μέχρι να ελεγχθεί.

Αν και αρχικά ωραίο και ασφαλές το λαστιχένιο δάπεδο των Παιδικών Χαρών στην πορεία φάνηκε χειρότερο από το παλιό παραδοσιακό χώμα. Η συντήρησή του είναι δύσκολη, τοποθετείται σε τσιμεντένια πλαίσια με κράσπεδα και όταν ξηλωθεί (που αυτό γίνεται πολύ εύκολα όπως αποδείχθηκε) αποδεικνύεται δέκα φορές πιο επικίνδυνο.

Ειδικά τώρα που οι οικογένειες έχουν επιστρέψει από τις διακοπές, ο καιρός είναι καλός και τα παιδιά έχουν συνηθίσει στο υπαίθριο παιχνίδι, οι Παιδικές Χαρές είναι γεμάτες, αλλά και τα παράπονα πολλά για την κακή συντήρησή τους. Και σε θέματα ασφάλειας δεν μπορεί να υπάρχει αβλεψία ούτε εκπτώσεις.