Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ο Αγώνας των κατοίκων να προστατεύσουν τις γειτονιές τους συνεχίζεται

on .

1651147310644

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου Κοντόπευκου-Παράδεισου-Πευκακίωνέγινε ενημέρωση των κατοίκων που γειτνιάζουν του οικοπέδου που ο Δήμος θέλει να νοικιάσει για την μεταστέγαση των εργαζομένων της καθαριότητας και μικρών οχημάτων.

Παρουσιάστηκε στους κατοίκους το ιστορικό, οι προτάσεις του συλλόγου, η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 13ης Απρίλη και η εισήγηση στην Οικονομική επιτροπή.

Υπήρξε αποδοχή της στάσης και των προτάσεων του Συλλόγου, δέχτηκαν να συμβάλλουν στην καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων και πρότειναν την συλλογή υπογραφών κατά της ενοικίασης του συγκεκριμένου χώρου.

Σκοπός της προσπάθειάς του συλλόγου ήταν να πειστούν ο Δήμαρχος και οι 18 Δημοτικοί Σύμβουλοι που αποφάσισαν την ενοικίαση του συγκεκριμένου οικοπέδου Παναγούλη και Κανάρη, πως δεν αντέχει η περιοχή μας μεγαλύτερη επιβάρυνση από αυτή που ήδη έχει από τις υπερτοπικές δραστηριότητες των αυτοκινητοδρόμων, του ΜΕΤΡΟ, του Αμαξοστασίου του Δήμου, της αφετηρίας πολλών λεωφορείων της ΕΑΣ κλπ

Ο Δήμος πρέπει να συντομεύσει την απόκτηση του κατάλληλου χώρου για την οριστική εγκατάσταση όλων των δραστηριοτήτων της υπηρεσίας καθαριότητας και εκεί να οικοδομηθούν οι απαιτούμενες δομές στέγασης των εργαζομένων. Τα λυόμενα και οι προσωρινές ενοικιάσεις θα τους ταλαιπωρήσουν περισσότερο παρά θα τους διευκολύνουν.

Αν ο Δήμος επιμένει στην προσωρινή ενοικίαση οικοπέδου για την μεταστέγαση των εργαζομένων τότε, το οικόπεδο αυτό δεν πρέπει να ξεπερνά την απολύτως αναγκαία έκταση ή να χρησιμοποιηθεί προσωρινά, το ιδιόκτητο οικόπεδο που προορίζεται για Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης.

Ο Αγώνας των κατοίκων να προστατεύσουν τις γειτονιές τους συνεχίζεται.