Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Και στην νοηματική εξυπηρετούν τα ΚΕΠ Χαλανδρίου

on .

kepxalandrioyΜε την απονομή των διπλωμάτων δημιουργήθηκαν στο Δήμο Χαλανρίου τα πρώτα ΚΕΠ στην Ελλάδα που εξυπηρετούν δια ζώσης κωφούς πολίτες, χρησιμοποιώντας την νοηματική γλώσσα.

Όπως γράφει ο Δήμαρχος Σίμος Ρούσσος σε ανάρτησή τους στο Facebook
Δύο χρόνια πριν έπεσε η ιδέα. Ο δήμος ανέλαβε το κόστος εκπαίδευσης, βρέθηκαν οι πρώτοι τέσσερεις πρόθυμοι εργαζόμενοι, ακολούθησε η ευτυχής συνεργασία με την Ομοσπονδία Κωφών που ανταποκρίθηκε με ενθουσιασμό στην πρόταση μας.
Πρόκειται για ένα ακόμη βήμα που γίνεται στην στρατηγική συμπερίληψης των αναπήρων που σταθερά ακολουθεί ο δήμος μας από το 2014.
Με τα αναβατόρια στις πισίνες, τα αμαξίδια, τα ειδικά προγράμματα άθλησης και τις ράμπες στους αθλητικούς χώρους, την τοποθέτηση 8 ασανσέρ και δημιουργία 29 ραμπών και 28 τουαλετών αναπήρων στα σχολεία ,την τοποθέτηση ειδικών ασανσέρ στο Παλαιό δημαρχείο και στο Κέντρο Κοινότητας, τα ειδικά κουδούνια στο δημαρχείο, τις ολικά προσβάσιμες για ανάπηρους εκδηλώσεις του φεστιβάλ ρεματιάς, γίνονται συστηματικά βήματα για να γίνουν ορατοί οι αόρατοι άνθρωποι.

Ενας κόσμος ολόκληρος που η πολιτεία και ο τρόπος που έχουμε δομήσει τις πόλεις μας κρατά αποκλεισμένο.
Θα την αλλάξουμε αυτήν την ζωή.
Για όλους.

ΥΓ.Τα διπλώματα παραδόθηκαν από την Ομοσπονδία Κωφών Ελλάδος, στην εκδήλωση που έγινε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2021, στο Κεντρικό ΚΕΠ Χαλανδρίου, παρουσία του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου, του προέδρου της ΟΜ.ΚΕ. κ. Κωνσταντίνου Σίμψη, του αντιδημάρχου Αθλητισμού και Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) Χάρη Μαυρουδή, υπηρεσιακών παραγόντων και στελεχών της διοίκησης.
Οι τέσσερις εργαζόμενοι του Δήμου Χαλανδρίου που παρέλαβαν τα διπλώματά τους είναι η Αθηνά –Σοφία Κόλλια, ο Αργύρης Καπνισάκης, η Δώρα Σπανού και η Μαρία Σταμούλα.
Τους ευχαριστώ εκ μέρους όλων.
Σημειώνεται ότι οι πολίτες με προβλήματα ακοής μπορούν να εξυπηρετούνται πλέον στα δύο από τα τέσσερα ΚΕΠ του Χαλανδρίου