Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Γυναίκες στο χώρο των πολεμικών τεχνών

on .

filikontari

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας (διεθνής ημέρα των δικαιωμάτων των γυναικών 8 Mαρτίου) έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας, καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών. Είναι μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ισότητας, και την επανεκτίμηση της θέσης των γυναικών στην κοινωνία.

stilos
 Στη μυθολογία γίνεται λόγος για τις γυναίκες πολεμίστριες!! Ήταν γυναίκες πολεμίστριες, όπως οι θρυλικές αμαζόνες, που αποδείκνυαν το θάρρος τους πολεμώντας. Ζούσαν στις περιοχές βόρεια και ανατολικά της Μεσογείου και ήταν κυνηγοί, ιππείς και χρησιμοποιούσαν τόξα και βέλη, ακριβώς όπως και οι άνδρες.
Με το πέρασμα των αιώνων και την εξέλιξη της ανθρωπότητας, η γυναίκα αρχίζει να εισβάλει σε όλα τα επαγγέλματα και τις επιστήμες, να αποκτά πολιτικά δικαιώματα και να διεκδικεί θέση στα δημόσια και κυβερνητικά αξιώματα.

Ο γυναικείος αθλητισμός άρχισε να αναδύεται από τα τέλη του 19ου αιώνα, όταν οι γυναίκες έγιναν περισσότερο δραστήριες κοινωνικά και οικονομικά. Η πρώτη γυναικεία συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες ήταν το 1900 στο Παρίσι με την Charlotte Cooper να κερδίζει χρυσό μετάλλιο στο τένις. Με τον καιρό, οι γυναίκες έγιναν πιο ενεργές στον αθλητισμό, λόγω και της αυξανόμενης συνειδητοποίησης της σημασίας της σωματικής άσκησης για τη διατήρηση της υγείας.

Η παρουσία των γυναικών στο χώρο των πολεμικών τεχνών τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μεγάλη άνθηση στην Ελλάδα, αλλά και διεθνώς.
Θα βρείτε δασκάλες σε όλα τα είδη πολεμικών τεχνών. Στον δήμο του Χολαργού μπορεί κάποιος να γνωρίσει παραδείγματος χάριν τις πολεμικές τέχνες Κουνγκ Φου και Αϊκίντο, στον Σύλλογο Παραδοσιακού Κινέζικου Σαολιν, που βρίσκεται στην οδό Δωρίδος και Μενίππου 9.
fili

Κουνγκ Φου: Η Βασιλική Φίλη, είναι πτυχιούχος προπονήτρια από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατέχει το 5ο Νταν από την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γουσου Κουνγκ Φου, το 3ο νταν από την Ελληνική ομοσπονδία Γουσου Κουνγ Φου, και χρυσή παγκόσμια πρωταθλήτρια 2016 στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Γουσου Κουνκ Φου. Εξασκεί το Κουγκ Φου αρκετά χρόνια και είναι μαθήτρια του μεγάλου δασκάλου από την Κίνα Μαστερ Τανγκ Τουνκγ Γουινγκ.
Εξασκώντας το Κουνγκ Φου κάποιος μαθαίνει αυτοάμυνα, να καλλιεργεί το πνεύμα και σώμα του, να έχει ισορροπία στη ζωή του, πειθαρχία, βελτίωση της φυσικής κατάστασης και πολλά άλλα.
Μαθήματα παραδοσιακού κινέζικου Σαολιν Χονγκ Γκαρ, Γουιν Τσουν, Σάντα (κινέζικη πυγμαχία), Τάι Τσι, Διαλογισμός, Αυτοάμυνα, Φόρμες, φυσική κατάσταση. Τηλ. επικοινωνίας 6948527029

aikido

Αϊκίντο: Η Βασιλική Καντζάρα, γνωστή δασκάλα, κοινωνιολόγος, πτυχιούχος προπονήτρια από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, κατέχει το 3ο Νταν από τη διεθνή οργάνωση Hombu-dojo, Ξεκίνησε την εντρύφηση στο αϊκίντο στην Ολλανδία, πριν από 24 χρόνια και μυήθηκε δίπλα σε καταξιωμένους δασκάλους διεθνώς. Ακολουθεί την παραδοσιακή γραμμή Αϊκικάι, έτσι όπως την καλλιέργησε περαιτέρω ο Christian Tissier (8ο Dan) και τη μετέδωσε σε μαθητές/ριες του, όπως η Αnita Koehler (6ο Dan). Ο σύλλογος είναι συνιδριτικό μέλος του κλάδου Αϊκίντο στην ελληνική ομοσπονδία ζίου Ζίτσου και συνδέεται επίσης με τη Γερμανική Ομοσπονδία Αϊκίντο.
Το AIKIDO έχει χαρακτηριστεί ως η τέχνη της "Μη αντίστασης" και της Μη βίας από τον Ιάπωνα θεμελιωτή του Μοριχέι Ουσίμπα, στις αρχές του 20ου αιώνα. Το αϊκίντο στοχεύει στην αποτελεσματική αντιμετώπιση επιθέσεων κι επίλυση δύσκολων καταστάσεων με ειρηνικό και ήρεμο τρόπο. Το αϊκίντο μπορεί να γίνει κτήμα καθενός και καθεμιάς, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και φυσικής κατάστασης. http://www.aikidoschoolathens.gr

Δύο καταπληκτικές, ειρηνικές και βαθιά φιλοσοφημένες πολεμικές τέχνες από δύο γυναίκες!!! Κινέζικη και Ιαπωνική. Κουνκγ Φου και Αϊκίντο.