Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Οι επαγγελματίες της Αγίας Παρασκευής επιλέγουμε ξανά Γ. Σταθόπουλο - Της Νικολέττας Λαΐου

on .

 
laiou
Άρθρο της Νικολέττας Λαΐου,
Μέλους Δ.Σ. της ΕΝΕΒΑΠ
    
Λόγω της  κρίσης η αγορά και ιδιαίτερα οι μικρές επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες της Αγίας Παρασκευής αντιμετώπισαν και αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες. 
 
Ο Δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος και η «ΝΙΚΗ των Πολιτών» από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν τη Δημαρχία το Σεπτέμβρη του 2014 κινητοποιήθηκαν για να στηρίξουν την τοπική αγορά και τους επαγγελματίες. Αμέσως  έγινε συνάντηση του Δημάρχου με την  Ένωση Επαγγελματιών Εμπόρων Βιοτεχνών Αγίας Παρασκευής (ΕΝΕΒΑΠ) και εκδήλωση του Δήμου, της ΕΝΕΒΑΠ, του Σωματείου Εστιατόρων «Ο Διόνυσος» (κάτι που έγινε για πρώτη φορά στο Δήμο μας) και της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ),  όπου συζητήθηκαν  άμεσες και μεσοπρόθεσμες ενέργειες και δράσεις για τη στήριξη της Τοπικής αγοράς.
 
Στη συνέχεια η Δημοτική αρχή δεν έμεινε στα λόγια. Με συνέπεια και σταθερότητα αυτά τα 4,5 χρόνια πήρε συγκεκριμένα μέτρα για να στηρίξει τους επαγγελματίες της πόλης:
 
1. Έκανε μειώσεις στα τέλη Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού κατά 51% για καταστήματα έως 60 τμ. και 42% για τα καταστήματα 60 έως 150 τμ.  Έκανε επίσης μειώσεις έως 50%  στα τέλη για τραπεζοκαθίσματα.
2. Αυξάνει και βελτιώνει συνεχώς τον  εορταστικό φωτισμό και  στολισμό στις Πλατείες και στους εμπορικούς δρόμους και παραχωρεί κάθε  χρόνο τα Χριστούγεννα χώρο στην ΕΝΕΒΑΠ  στην Κεντρική πλατεία.
3. Οργάνωσε δύο κύκλους δωρεάν μαθημάτων επιχειρηματικότητας για νυν και νέους επιχειρηματίες και επαγγελματίες 
4. Διοργάνωσε και  δεύτερη εκδήλωση του Δήμου, της ΕΝΕΒΑΠ, Σωματείου Εστιατόρων και ΓΣΕΒΕΕ και καλεί συχνά με πανό, ανακοινώσεις, εκδηλώσεις τους κατοίκους της πόλης να προτιμούν  την αγορά της.
5. Έκανε παρεμβάσεις περιορισμού των  αυθαιρεσιών στα πανηγύρια και έλεγχου του παραεμπορίου. 
6. Έκανε πεζοδρόμηση τμήματος της οδού Γιαβάση τους καλοκαιρινούς μήνες, αποδίδοντας έτσι χώρο στους πεζούς και τονώνοντας την εμπορική δραστηριότητα στην Κεντρική πλατεία (κάτι που θα γίνει μόνιμα καθώς έχει δημοπρατηθεί και ξεκινά σύντομα έργο που ενώνει την πλατεία με την αγορά).
7. Απελευθέρωσε την Κεντρική Πλατεία από την εμποροπανήγυρη στην εορτή της Αγ. Παρασκευής.
 
Στις Δημοτικές εκλογές οι επαγγελματίες της Αγίας Παρασκευής επιλέγουμε το Δήμαρχο και την παράταξη που μας στηρίζουν.