Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Με προσήλωση στον Νόμο το θέμα του Γιαβάσειου Κληροδοτήματος

on .

 

giotsas
 
 
Του Σπύρου Γιώτσα,
Δημoτικού Συμβούλου Αγ. Παρασκευής,
Αντιπροέδρου Δ.Σ. Βιβλιοθήκης
 
Η αναδίπλωση των δημοτικών συμβούλων που κατέθεσαν ένα ολόκληρο κείμενο (και στη συνέχεια το «ξέχασαν») στη συνεδρίαση του Δ.Σ., για την εκμετάλλευση του Γιαβάσειου Κληροδοτήματος και η ομόφωνη υπερψήφιση του θέματος είναι νίκη της λογικής και της σοβαρότητας. 
 
Μετά από αυτό η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Αγ. Παρασκευής, όπως ο νόμος ορίζει, θα εγκρίνει την κατάρτιση των όρων διακήρυξης, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις γνώμες των μελών της Διαπαραταξιακής Επιτροπής και του κ. Τ. Μπομπόνη, όπως με σαφήνεια περιέγραψε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Δ. Κονταξής και βεβαίως την τελική απόφαση θα πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο, πράξη που δεν είχε υιοθετήσει στο παρελθόν η προηγούμενη Δημοτική αρχή. Αυτή η διαδικασία αναδεικνύει τον καθοριστικό ρόλο της κορυφαίας Επιτροπής του Δήμου που είναι η Οικονομική Επιτροπή.
 
Έτσι, μόνος νικητής σε αυτό το θέμα είναι ο Δήμος μας και η διασφάλιση των συμφερόντων του, κάτι που με μεγάλη προσήλωση υπηρετεί η Δημοτική Αρχή του Ι. Σταθόπουλου με ηπιότητα, συναίνεση και υπευθυνότητα. Έχει αποδειχθεί αυτό σε όλα τα «μικρά» και «μεγάλα» θέματα της Αγ. Παρασκευής. Άλλωστε σε τέτοια θέματα όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι καλούμαστε, πριν τη συζήτηση στο Συμβούλιο, να καταθέσουμε άποψη και θέση.