για Νewsletter    

Εκτύπωση

"Καμία συμπάθεια για τον διάβολο" στην Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής

on .

athaniths

Στο πλαίσιο αφιερώματος στον σκηνοθέτη Δημήτρη Αθανίτη, η Κινηματογραφική Λέσχη Αγ. Παρασκευής παρουσιάζει την ταινία του «Καμία συμπάθεια για τον διάβολο» την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου 2017 στις 8:00 μ.μ. στο Πέτρινο, Πολιτιστικό Πάρκο «Στ. Κώτσης», Σπάρτης 1, Αγ. Παρασκευή.

Η ταινία: Μια φανταστική ιστορία έρωτα και θανάτου, εμπνευσμένη από το μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης, στην Αθήνα του μέλλοντος, όπου ένας ταμίας σούπερ-μάρκετ ερωτεύεται παράφορα μια νεαρή σερβιτόρα που μόλις έχει βγει από τη φυλακή. Όταν εκείνη πεθαίνει από ναρκωτικά, ο ήρωας φτάνει μέχρι την κόλαση για να την ξαναβρεί.

Παίζουν: Κώστας Καζανάς, Λένα Κιτσοπούλου, Γιώργος Κοτανίδης, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Τάκης Βαμβακίδης, Πάνος Θανασούλης

Η ταινία ήταν υποψήφια για τον «Χρυσό Αλέξανδρο» στο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1997 και τιμήθηκε με το βραβείο Α’ Γυν. Ερμηνείας για τη Λένα Κιτσοπούλου.

Η ταινία προβάλλεται σε νέα μορφή από τον σκηνοθέτη (final cut 2017) και η πρεμιέρα της έγινε στο 30ο Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου στην Αθήνα στις 23 Οκτωβρίου 2017, δηλαδή 20 χρόνια μετά την πρώτη προβολή της.

Παρόντες στην προβολή θα είναι ο σκηνοθέτης Δημήτρης Αθανίτης, ο μουσικός Γιώργος Μπιλικάς και η σκηνογράφος Αση Δημητρουλοπούλου και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Είσοδος με προαιρετική εισφορά.