Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Μήνυμα του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου για τον αγιασμό των σχολείων

on .

stathopoulos2
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες,
Αγαπητοί εκπαιδευτικοί,
Αγαπητοί γονείς
 
Σήμερα ξεκινά μια καινούρια σχολική χρονιά και με την ευκαιρία του αγιασμού θα ήθελα να σας ευχηθώ υγεία και πρόοδο.
 
Ως νέα δημοτική αρχή δεσμευόμαστε να σταθούμε αρωγοί της Σχολικής κοινότητας και να συνεργαστούμε με έναν προς έναν τους αντίστοιχους φορείς ώστε καταρχάς να βάλουμε μία τάξη στα πολλά συσσωρευμένα προβλήματα που παραλάβαμε. Με πλήρη κατανόηση των ανησυχιών των μαθητών, των εκπαιδευτικών και των γονιών, έχουμε ήδη ξεκινήσει έναν αγώνα δρόμου για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα και τις απραξίες που επί μακρόν καθυστέρησαν την ουσιαστική επίλυση της αναμόρφωσης των σχολείων. 
 
Έχουμε ήδη, μέσα σε δέκα ημέρες από τότε που αναλάβαμε, καθαρίσει, βάψει και επιδιορθώσει στα 25 από τα 27 σχολικά συγκροτήματα και είμαστε σε άμεση επικοινωνία με τους Διευθυντές για την πλήρη καταγραφή των θεμάτων. Σκοπεύουμε να απευθυνθούμε στους Συλλό-γους Γονέων και στα 15μελή Συμβούλια των μαθητών, να καταγράψουμε και τις δικές τους ανάγκες και σε συνεργασία με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να θέσουμε τις προτεραιότητες. Αναμένουμε τη δική σας συλλογική συμπαρά¬σταση και τις ιδέες σας και δεσμευόμαστε ότι θα είμαστε μαζί σας τόσο στην υλοποίηση, όσο και στην διεκδίκηση, όπου και όταν χρειαστεί. 
 
Επίσης, σας ενημερώνουμε πως είμαστε σε ανοικτή επικοινωνία με τον Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων και επιδίωξή μας είναι να επιταχύνουμε τις διαδικασίες για τη δημιουργία νέων Σχολικών μονάδων ώστε να αποσυμφορήσουμε ορισμένα σχολεία από το φαινόμενο των υπεράριθμων εγγραφών, ειδικά στα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά. Σε συνεργασία με την Α-Γ ΕΛΜΕ και με τη βοήθεια εθελοντών εκπαιδευτικών θα επιδιώξουμε, συγκεκριμένα για τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, να στελεχώσουμε και να λειτουργήσουμε Κοινωνικό Φροντιστήριο και ευελπιστούμε να το εντάξουμε στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του «Ανοικτού Σχολείου», και για την επάνω από τη Μεσογείων γειτονιά και για την κάτω.
 
Έχουμε αναλάβει ένα δύσκολο έργο, που είναι για εμάς λόγος να αγωνισθούμε, να εργασθούμε και να υλοποιήσουμε έργα που είναι αναγκαία, με μοναδικό στόχο την αναβάθμιση της Δημόσιας εκπαίδευσης της πόλης μας. 
 
Στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς, αλλά πολύ περισσότερο σε όλα τα παιδιά της πόλης, του Δήμου μας, ευχόμαστε προκοπή, δύναμη και ψυχική και σωματική υγεία.