Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

15% πάνω τα ενοίκια στην Αγία Παρασκευή λόγω Airbnb

on .

airbnb

Η νέα μόδα του Aribnb έχει εκτινάξει τις τιμές των ενοικίων στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Ενώ σύμφωνα με έρευνα τους τελευταίους μήνες καταγράφεται αύξηση 15% στα βόρεια προάστια και ειδικότερα στο Χολαργό, το Χαλάνδρι και την Αγία Παρασκευή που διαθέτουν και τις στάσεις Μετρό.

Τι έγραψαν ΤΑ ΝΕΑ:

Διαμέρισμα 50 τ.μ. στο Κουκάκι: τιμή ενοικίασης 1.000 ευρώ. Στούντιο 44 τ.μ. στο Μετς: τιμή ενοικίασης 850 ευρώ. Διαμέρισμα 50 τ.μ. στην περιοχή Χίλτον: τιμή ενοικίασης 900 ευρώ. Όσο κι αν οι τιμές των ενοικίων αυτών φαντάζουν εξωφρενικές, είναι πραγματικές όπως αναφέρουν «ΤΑ ΝΕΑ» σε δημοσίευμά τους. Είναι τα ενοίκια που ζητούν οι ιδιοκτήτες των κατοικιών μέσα από τις αγγελίες των μεσιτικών γραφείων.

Παρόμοια εικόνα αρχίζει να σχηματίζεται και στα βόρεια προάστια του Λεκανοπεδίου. 

Σε περιοχές, σύμφωνα με «ΤΑ ΝΕΑ», στις οποίες υπάρχουν σταθμοί του μετρό όπως το Χαλάνδρι, ο Χολαργός και η Αγία Παρασκευή οι τιμές των ενοικίων έχουν αυξηθεί τουλάχιστον κατά 15% τους τελευταίους μήνες. Στα νότια προάστια η μεγαλύτερη αύξηση εντοπίζεται στην περιοχή της Γλυφάδας. Το ίδιο σκηνικό έχει στηθεί και στη Θεσσαλονίκη, με τα ενοίκια να έχουν αυξηθεί πάνω από 12%.

Σε πολλές περιοχές τα ενοίκια είναι πλέον απλησίαστα για έναν υπάλληλο, έναν φοιτητή ή ένα ζευγάρι. Θα πρέπει να διαθέσουν ακόμα και πάνω από έναν βασικό μισθό για να εξασφαλίσουν στέγη.