Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ο υπ. Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής Γιάννης Μυλωνάκης μιλά στο myagiaparaskevi.gr

on .

 Αποκλειστική συνέντευξη του υποψήφιου δημάρχου Αγίας Παρασκευής Γιάννη Μυλωνάκη

Το Μyagiaparaskevi.gr συνάντησε τον Γιάννη Μυλωνάκη, επικεφαλής της Κίνησης Ενεργών Πολιτών "Αλλάζουμε", καταγράφοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση μαζί του.

 

gmyl

 

Γιάννη είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνεις για δήμαρχος στην Αγία Παρασκευή. Πες μας μερικά πράγματα για σένα.

 Γεννήθηκα το 1977. Τα μαθητικά μου χρόνια τα πέρασα στα σχολεία της Αγ. Παρασκευής, όπου και τελείωσα το 1ο Λύκειο το 1995.

Τελείωσα Ευρωπαϊκές Σπουδές και ειδικεύτηκα σε θέματα που αφορούν τους θεσμούς, την οργάνωση και τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Συνέχισα τις σπουδές μου στη δημοσιογραφία.

Η επαγγελματική μου σταδιοδρομία ξεκινά στον δημόσιο τομέα, ως συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα Ολυμπιακών Αγώνων. Μεταπήδησα στον ιδιωτικό τομέα και εργάστηκα ως στέλεχος μεγάλης διαφημιστικής εταιρείας. Στη συνέχεια εργάστηκα στη Διεύθυνση Ευρωπαϊκής Ένωσης του Υπουργείου Πολιτισμού και τα τελευταία χρόνια είμαι στέλεχος εταιρείας παροχής εξειδικευμένων υπηρεσιών σε επιχειρήσεις που ασχολείται κυρίως με προγράμματα ΕΣΠΑ καθώς και τη διοργάνωση αθλητικών & πολιτιστικών γεγονότων.

Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με την πολιτική;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με την… αυτοδιοίκηση αρκετά νέος! Το 2006 συμμετείχα και εκλέχτηκα για πρώτη φορά ως ο νεότερος δημοτικός σύμβουλος. Από το 2007 έως το 2011 διετέλεσα Πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης Δήμου Αγίας Παρασκευής και αυτή ήταν, βέβαια μια πολύ δημιουργική περίοδος.

Και γιατί τώρα αποφάσισες να διεκδικήσεις το αξίωμα του Δημάρχου;

Πιστεύω ότι η Αγία Παρασκευή θέλει ένα Δήμαρχο διεκδικητή που θα βγαίνει μπροστά. Όλα αυτά τα χρόνια που ασχολούμαι με τα κοινά στην πόλη μας, συνάντησα ανθρώπους από διαφορετικούς χώρους αλλά με κοινούς προβληματισμούς για τον τόπο μας. Κατάλαβα ότι σημασία έχει να βρίσκουμε αυτά που μας ενώνουν για το καλό της πόλης. Έτσι δημιουργήθηκε η κίνηση ενεργών πολιτών «Αλλάζουμε». Πρώτα αλλάξαμε οι ίδιοι ξεπερνώντας κομματικούς φραγμούς και παθογένειες του χθες και τώρα θέλουμε να αλλάξουμε την Αγία Παρασκευή.

Βγήκαμε στους δρόμους, μιλήσαμε με τους πολίτες, συνεργαστήκαμε με ειδικούς για όλα τα θέματα που αφορούν ένα σύγχρονο δήμο. Αυτή την προσπάθεια ο κόσμος πραγματικά την αγκάλιασε και δε θα μπορούσαμε να τον απογοητεύσουμε. Η Αγία Παρασκευή έχει ανάγκη αυτό το οξυγόνο.
Παρατηρούμε ότι ένα μεγάλο ποσοστό των δημοτών της Αγίας Παρασκευής δεν έχει αποφασίσει τι θα ψηφίσει. Τι έχεις να πεις στους αναποφάσιστους;

Οι αναποφάσιστοι είναι ακριβώς ο λόγος που δημιουργήσαμε το «Αλλάζουμε». Ήταν επιβεβλημένο να κάνουμε κάτι διαφορετικό, κάτι που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις παραδοσιακές δημοτικές παρατάξεις. Καλώ τους αναποφάσιστους να μην μείνουν αμέτοχοι. Να μην αφήσουν άλλους να αποφασίζουν για αυτούς. Θα τους έλεγα πολύ απλά: «Κλείστε την πόρτα στο παλιό, δώστε μας την ευκαιρία να αλλάξουμε μαζί την Αγία Παρασκευή.»

gmyl2

Πώς βλέπεις την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη τα τελευταία χρόνια; 

Τα τελευταία οκτώ χρόνια, είναι χρόνια στασιμότητας για την Αγία Παρασκευή. Το δίδυμο Σταθόπουλου-Ζορμπά αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Της ίδιας παλαιοκομματικής νοοτροπίας που κάνει τα χατίρια σε γνωστούς και ημετέρους. Της ίδιας αντίληψης ότι οι καρέκλες που έχουν εδώ και χρόνια τους ανήκουν.
Της ίδιας αδιαφορίας για τα συσσωρευμένα προβλήματα της πόλης μας.

Είναι αυτοί που δεν έχουν καταφέρει να φτιάξουν ένα στοιχειώδες δίκτυο μετακίνησης και κυκλοφορίας στην πόλη μας. Που κατάντησαν το κολυμβητήριο γεφύρι της Άρτας. Που αφήνουν τεράστιες ωφέλιμες εκτάσεις να γίνονται χώροι εναπόθεσης μπαζών. Που δεν έχουν δημιουργήσει χώρους πρασίνου και αναψυχής. Που αφαιρούν καθημερινά από την ταυτότητα της πόλης, γιατί δεν έχουν καμία ιδέα για το τι θέλουν να κανουν.

Ποια είναι τα πρώτα πράγματα για το οποία δεσμεύεσαι ότι θα κάνεις αν βγεις δήμαρχος;

Δεσμεύομαι προσωπικά για 3 πράγματα που αποτελούν άμεση προτεραιότητα:

Πρώτον: η εξυπηρέτηση του πολίτη. Το 2019 δε γίνεται να ταλαιπωρούνται οι πολίτες στα γκισέ του Δημαρχείου για να πάρουν ένα πιστοποιητικό. Όλα αυτά θα γίνονται ηλεκτρονικά από το κινητό, τον υπολογιστή και το τάμπλετ.

Δεύτερον: η ολοκλήρωση του Κολυμβητηρίου. Αυτό το γιαπί, αυτή η ανοιχτή πληγή που μετράει τρείς δεκαετίες, πρέπει να κλείσει. Έχουμε ένα πλήρως κοστολογημένο σχέδιο για να αποδοθεί στους δημότες ένας ολοκληρωμένος αθλητικός χώρος.

Τρίτον: ένα δίκτυο ασφαλών δρόμων και πεζοδρομίων για όλους. Οι πεζοί, οι ποδηλάτες, τα ΑμεΑ, η μητέρα με το καρότσι, οι ηλικιωμένοι έχουν δικαίωμα να μετακινούνται με ασφάλεια στην πόλη.

Τελικά τι είναι το «Αλλάζουμε» ;

Όλοι εμείς, παλαιότεροι και έμπειροι, νεότεροι και ενθουσιώδεις, άνθρωποι με γνώσεις και κατάρτιση, τεχνοκράτες, επιστήμονες, άνθρωποι του πολιτισμού, της αλληλεγγύης και της καθημερινής προσφοράς, όλοι εμείς, είμαστε μια μεγάλη παρέα που αποφάσισε ότι η μιζέρια δεν αξίζει στην πόλη μας.
Και επειδή οι παρέες γράφουν ιστορία, να είστε βέβαιοι ότι η παρέα του “Αλλάζουμε” θα γράψει τη δική της ιστορία.

Διαβάστε το πρόγραμμά μας. Είναι ο οδικός μας χάρτης. Είναι αυτό για το οποίο θα κρινόμαστε κάθε μέρα. Όχι μόνο θα το ακολουθήσουμε κατά γράμμα, αλλά θα το κρατήσουμε στο διαδίκτυο για να βλέπουν όλοι τι κάνουμε και τι όχι. Ώστε στο τέλος να μας αξιολογήσουν για όσα είπαμε και κάναμε και για όσα είπαμε και δεν κάναμε.

gmyl3