Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Τελειώνει η προθεσμία για τους συνδυασμούς - Οι 7 υποψήφιοι δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής

on .

kalpesΕνώ η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων στο αρμόδιο Πρωτοδικείο εκπνέει τα μεσάνυχτα της Κυριακής 5 Μαΐου, με τα μέχρι στιγμής στοιχεία προκύπτει ότι οι επικείμενες δημοτικές εκλογές θα είναι μάχη για 7 υποψηφίους δημάρχους και ισάριθμους συνδυασμούς όσον αφορά τον Δήμο Αγίας Παρασκευής.  
 
Μετρώντας ώρες λοιπόν, μέχρι τη λήξη του χρονικού ορίου για τις υποψηφιότητες φαίνεται ότι 7 είναι τελικά οι υποψήφιοι που διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο της Αγίας Παρασκευής, καθώς στην πορεία αποσύρθηκαν οι Κώστας Τσιαμπάς και Φώτης  Αλεξόπουλος.
 
Οι 7 υποψήφιοι δήμαρχοι Αγίας Παρασκευής είναι οι εξής: 
 
- ο εν ενεργεία δήμαρχος Γιάννης Σταθόπουλος επικεφαλής της ανεξάρτητης δημοτικής κίνησης «Νίκη των Πολιτών Αγίας Παρασκευής»,
 
- ο πρώην δήμαρχος Βασίλης Ζορμπάς επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή η Πόλη μας»,
 
- ο Αλέξανδρος Μουστόγιαννης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αγία Παρασκευή - Μιά γενιά μπροστά», 
 
- ο Ανδρέας Γκιζιώτης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αγίας Παρασκευής»,
 
- ο Γιάννης Μυλωνάκης, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Αλλάζουμε»,
 
- ο Θάνος Ανδρίτσος, δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή»,
 
- ο Γιώργος Οικονόμου επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Νέα Αρχή για την Αγία Παρασκευή». 
 
Βάσει του πληθυσμού του Δήμου Αγίας Παρασκευής ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του κάθε συνδυασμού είναι  33 και ο μέγιστος 50. 
 
Εφόσον κανείς από τους υποψηφίους δημάρχους στον πρώτο γύρο, την Κυριακή 26 Μαΐου, δεν συγκεντρώσει το 50% +1 των ψήφων, θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, την επόμενη Κυριακή 2 Ιουνίου, μεταξύ των δύο πρώτων, από τους οποίους θα αναδειχθεί ο  δήμαρχος Αγίας Παρασκευής. Οι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέγονται από την πρώτη Κυριακή με απλή αναλογική. 
 
Δικαίωμα ψήφου στις δημοτικές εκλογές έχουν 39.921 δημότες Αγίας Παρασκευής (άνω των 17 ετών). Αξίζει να σημειωθεί,  ότι στον Δήμο Αγίας Παρασκευής καταγράφεται σημαντική αύξηση εκλογέων κατά 2.829 (ποσοστό 7,6%) σε σχέση με τις εκλογές του 2014.