Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Σαν σήμερα έφυγε για πάντα «ο καλός μας άνθρωπος»- Ο Θανάσης Βέγγος κατοικούσε στην Αγ. Παρασκευή

on .

 

vegosΣαν σήμερα, 3 Μαΐου  του 2011, έφυγε από τη ζωή λίγο πριν συμπληρώσει τα 84 χρόνια του ένας από τους δημοφιλέστερους Έλληνες ηθοποιούς,ο Θανάσης Βέγγος, ο οποίος κατοικούσε επί σειρά ετών στην Αγία Παρασκευή. 
 
Για να τον τιμήσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Παρασκευής, με ομόφωνη απόφαση προ εξαετίας έδωσε το όνομά του, «Θανάσης Βέγγος», στον Δημοτικό Κινηματογράφο (στο Πάρκο Στ. Κώτσης), που συγκεντρώνει χιλιάδες θεατές κάθε καλοκαίρι. 
 
Χαρακτηριστικό της δημοτικότητας του Βέγγου είναι ότι η φράση «Τρέχει σαν τον Βέγγο» χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα και δηλώνει ένα άτομο που τρέχει συνεχώς π.χ. να προλάβει τις δουλειές του. Το τρέξιμο είναι χαρακτηριστικό στοιχείο στις ταινίες του, ωστόσο θα μείνει για πάντα στη μνήμη μας ως ο «καλός μας άνθρωπος».  
 
Το πραγματικό του επώνυμο ήταν "Βέγκος" και όπως είχε πει, το έγραφε με "γγ" όταν έγινε ηθοποιός γιατί φαινόταν καλύτερα στο μάτι. Είχε παίξει σε 126 ταινίες, σε 52 από τις οποίες ως πρωταγωνιστής και είχε σκηνοθετήσει (πρωταγωνιστώντας ταυτόχρονα) ακόμα 7 ταινίες. 
 
Τελευταία εμφάνισή του στη μεγάλη οθόνη ήταν στην ταινία του Παντελή Βούλγαρη «Ψυχή Βαθιά» (2009).
dimotikos kinimatografos