Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Μοντέρνοι χοροί αύριο βράδυ στην κεντρική πλατεία Αγ. Παρασκευής

on .

 

xoros nO Δήμος Αγίας Παρασκευής και ο Πολιτιστικός και Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου - ΠΑΟΔΑΠ διοργανώνουν εκδήλωση αύριο Σάββατο 4 Μαΐου (8 το βράδυ), για την Παγκόσμια Ημέρα Χορού στην κεντρική πλατεία.
 
Η αυριανή εκδήλωση είναι αφιερωμένη στους μοντέρνους χορούς, τους οποίους θα παρουσιάσουν χορευτικές ομάδες των ιδιωτικών σχολών χορού της πόλης, καθώς και τα αντίστοιχα τμήματα του ΠΑΟΔΑΠ.
 
Οι σχολές χορού που θα χορέψουν στην εκδήλωση κατά σειρά εμφάνισης είναι οι εξής: 
 
- Let’s Dance by Steven Kelly
- Margarita Theodorou Dance School
- Lillian Dance School
- Dance Connection
- Dance School by Vera Lagogianni
- Claudia’s Dance Project
- Σχολή Χορού Μανάλη Μαρία
- Dance Action by Anna Polyzou
 
Λίγα λόγια για την Παγκόσμια Ημέρα χορού
 
1. Η Παγκόσμια Ημέρα του Χορού καθιερώθηκε το 1982 και συντονίζεται από το CID με σκοπό να στρέψει την προσοχή του κοινού προς την τέχνη του χορού. Κάθε χρόνο την 29η Απριλίου οι σχολές χορού, οι χορευτικές ομάδες, οι οργανώσεις, οι λέσχες και οι άλλοι φορείς που έχουν σαν αντικείμενο τον χορό, διοργανώνουν εκδηλώσεις που απευθύνονται προς ένα ευρύτερο κοινό από ό,τι συνήθως.
 
2. Το Διεθνές Συμβούλιο Χορού CID είναι ο επίσημος ανώτατος οργανισμός για όλες τις μορφές χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου.
- Ανάμεσα στα χιλιάδες μέλη του είναι οι σημαντικότερες ομοσπονδίες, οργανώσεις, σχολές, ομάδες, καθώς και άτομα σε περισσότερες από 170 χώρες.
- Είναι παγκόσμια μη-κυβερνητική που ιδρύθηκε το 1973 στη UNESCO στο Παρίσι, όπου εδρεύει.
- Η UNESCO είναι ο οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών για την Εκπαίδευση, την Επιστήμη και τον Πολιτισμό.
 
3.  Ο Δρ. Άλκης Ράφτης είναι ο πρώτος Ελληνας που εξελέγη επικεφαλής παγκόσμιας μη-κυβερνητικής οργάνωσης της UNESCO. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων διεθνούς κυκλοφορίας και πρόεδρος του Χοροθεάτρου "Δόρα Στράτου".
 
4.  Το επίσημο μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρας του Χορού στέλνεται σε δεκάδες χιλιάδες επαγγελματίες του χορού σε 200 χώρες. Μεταφράζεται σε πολλές γλώσσες και διαβάζεται στις αντίστοιχες εκδηλώσεις.