Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Ομόφωνο «όχι» του Δημοτικού Συμβουλίου στη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην ΤτΕ

on .

 

trapeza ths elladosn
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ομόφωνη απόφαση κατά της Υπουργικής Απόφασης μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Αγ. Παρασκευής στη χθεσινή συνεδρίασή του,  μετά από εισήγηση του Δημάρχου Γιάννη Σταθόπουλου, ο οποίος μεταξύ άλλων επισήμανε ότι η απόφαση καθιστά αδύνατη την λειτουργία των Δήμων και των Νομικών τους προσώπων και παραβιάζει τη Συνταγματικά κατοχυρωμένη αυτοτέλεια των ΟΤΑ, το Κοινοτικό Δίκαιο και τον Ευρωπαϊκό Χάρτη Τοπικής Αυτονομίας.
 
Ειδικότερα,  η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου προβλέπει την προσφυγή στο Συμβούλιο Επικρατείας ΣτΕ κατά της Υπουργικής Απόφασης 2/6748/ΔΛΚ/24-01-2019 που καθιστά  υποχρεωτική την μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων στην Τράπεζα της Ελλάδος, κατάθεση αίτησης αναστολής εκτελέσεως της εν λόγω απόφασης, σύμφωνα με σχέδιο δικογράφου της ΚΕΔΕ και την εξουσιοδότηση στον Δήμαρχο να μην την εφαρμόσει.
 
Ωστόσο, χθες το βράδυ ανακοινώθηκε η αναστολή της έναρξης εφαρμογής της απόφασης του Υπουργείου Οικονομικών μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2019, όπως συμφωνήθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν ο Πρόεδρος και οι επικεφαλής των παρατάξεων της ΚΕΔΕ και αντιπροσωπεία της ΕΝΠΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Αλ. Χαρίτση και τον αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Χουλιαράκη, στο υπουργείο Εσωτερικών.
 
Στο διάστημα που μεσολαβεί εκπρόσωποι των δύο υπουργείων, της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ θα συζητήσουν τα ζητήματα που έχουν τεθεί προκειμένου να βρεθούν λύσεις.