Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

«Φυσάει Κόντρα»: να ακυρωθεί τώρα η ιδιωτικοποίηση του parking στη Δ.Πλακεντίας

on .

 

plakentias-parking
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Την άμεση ακύρωση της ιδιωτικοποίησης του parking στον σταθμό Μετρό Δ.Πλακεντίας ζητά η δημοτική παρέμβαση "Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή". Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται και τα εξής:
 
«Μέσα σε όλα αυτά που έχουν χτυπηθεί είναι και το δικαίωμα στη μετακίνηση. Όταν σε άλλες χώρες το δικαίωμα αυτό νομοθετείται για όλους και όλες δωρεάν στο πλαίσιο και της προσπάθειας για μείωση της ρύπανσης εδώ συνεχώς περιορίζεται. Η ελεύθερη πρωινή μετακίνηση αποτελεί πλέον μια μακρινή ανάμνηση ενώ βλέπουμε τις τιμές των εισιτηρίων να αυξάνονται συνεχώς (από 0,70 σταδιακά στο 1,40) παράλληλα με νέες μορφές ελέγχου όπως οι μπάρες τη στιγμή που οι μισθοί μας δεν φτάνουν ούτε για τα απαραίτητα. Είναι προφανώς ότι η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ λειτουργεί με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια στο πλαίσιο και των γενικότερων ιδιωτικοποιήσεων των πάντων που προωθεί αυτή η κυβέρνηση (δημόσια ακίνητα, λιμάνια, αεροδρόμια, τρένα, φυσικό αέριο).
 
Και σαν να μην τούς έφτανε όμως αυτό προχωράνε τώρα και στις παραχωρήσεις μέχρι πρότινος δωρεάν parking σε ιδιώτες, συγκεκριμένα στους σταθμούς Δ. Πλακεντίας, Χαλάνδρι και Εθνική Άμυνα. Με το ημερήσιο κόστος να φτάνει στα 6 ευρώ είναι προφανές ότι το ήδη μεγάλο κόστος μετακίνησης αυξάνεται υπερβολικά. Ειδικά για τη Δ. Πλακεντίας το πρόβλημα είναι αυξημένο καθώς οι περιοχές που εξυπηρετεί στα Μεσόγεια καλύπτονται ελάχιστα και πολύ αραιά από τις υπάρχουσες λεωφορειακές γραμμές ενώ το ΚΤΕΛ είναι πραγματικά πανάκριβο και επίσης αραιό. Δεν είναι απίθανο πλέον οι κάτοικοί να αρχίσουν να παίρνουν το αμάξι μέχρι το κέντρο αν είναι να πληρώσουν parking έτσι κι αλλιώς αυξάνοντας τόσο τη κυκλοφοριακή συμφόρηση όσο και τη ρύπανση στη πόλη. Επιπλέον όλοι και όλες καταλαβαίνουμε τις συνέπειες που θα έχει όλη αυτή κατάσταση στους δρόμους γύρω από το μετρό.
 
Το “Φυσάει Κόντρα στην Αγία Παρασκευή” από την αρχή του σαν σχήμα αντέδρασε σε όλες τις πολιτικές των κυβερνήσεων των μνημονίων και θεωρεί πώς και η συγκεκριμένη επιλογή είναι βαθιά αντιλαϊκή και επώδυνη για τούς εργαζόμενους και διεκδικούμε το parking να παραμείνει δωρεάν! Γι’ αυτό τον λόγο καλεί όλους και όλες σε κοινό αγώνα ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του parking ,καθώς και σε συνέχιση των κινητοποιήσεων για ελεύθερες μετακινήσεις για όλους και όλες».