Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

«Αλλάζουμε»: διαβούλευση για το πάρκινγκ του Μετρό

on .

 

mylonakis-234

Ακατανόητη η «άρον άρον» σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου για τα πάρκινγκ του Μετρό, αλλά θα είμαστε εκεί...

Την ώρα που ο Δήμος «κοιμόταν τον ύπνο του δικαίου», η δημοτική παράταξη «Αλλάζουμε», με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιάννη Μυλωνάκη, ανέδειξε εγκαίρως το θέμα της παραχώρησης σε ιδιώτες των χώρων στάθμευσης στους σταθμούς του Μετρό σε Δ. Πλακεντίας και Χαλάνδρι. Ο συνδυασμός μας συνομίλησε με φορείς και κατοίκους στην Αγία Παρασκευή, υπέβαλε αίτημα για σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ, ξεκίνησε και ηλεκτρονική διαβούλευση, λειτουργώντας υπεύθυνα, συμμετοχικά και χωρίς λαϊκισμούς.

Είναι εμφανές ότι η δημοτική αρχή αιφνιδιάστηκε, για άλλη μια φορά, από τις εξελίξεις, αλλά τελικώς - συρόμενη από την άμεση αντίδρασή μας - «αφυπνίστηκε» και προχωρά σήμερα σε έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής. Όμως και αυτή της η κίνηση είναι «σπασμωδική», αφού καλεί τους δημοτικούς συμβούλους σε μια συζήτηση χωρίς εισηγήσεις, χωρίς προετοιμασία ή οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση, κυριολεκτικά στο... πόδι.

Ας ελπίσουμε ότι δεν πρόκειται για μια ακόμη επιπόλαιη προσπάθεια του δημάρχου να «αποδράσει» από τις ευθύνες του και να «ρίξει στάχτη» στα μάτια των συνδημοτών μας, που δίκαια διαμαρτύρονται.

Αν και δεν κατανοούμε ποιοι λόγοι επιβάλλουν έκτακτη και όχι τακτική σύγκληση του Δ.Σ., οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αλλάζουμε» θα είμαστε παρόντες στη συνεδρίαση, αφ' ενός για να ακούσουμε ποιο συγκεκριμένο σχέδιο έχει η διοίκηση του κ. Σταθόπουλου για την ιδιωτικοποίηση των χώρων στάθμευσης στους σταθμούς του Μετρό, αλλά και για να καταθέσουμε τις δικές μας επεξεργασμένες θέσεις για το ζήτημα.

Οι απόψεις των πολιτών για τον τρόπο αντίδρασης στην παραχώρηση σε ιδιώτες των πάρκινγκ στους σταθμούς του Μετρό «Δουκίσσης Πλακεντίας» και «Χαλάνδρι», οδηγός για οργανωμένη δράση

Όπως γνωρίζετε, στην Ομάδα Ενεργών Πολιτών «Αλλάζουμε», έχουμε επιλέξει αντί να μιλάμε για τους πολίτες, να ακούμε τους πολίτες.

Τον στόχο αυτό υπηρετούμε με συνέπεια από την πρώτη ημέρα της δημιουργίας της ομάδας μας, έχοντας ήδη ολοκληρώσει δύο δράσεις αμφίδρομης επικοινωνίας με θέμα στην πρώτη τον αθλητισμό και στη δεύτερη κρίσιμα ζητήματα καθημερινότητας.

Αυτή τη φορά, με τη δράση «Eσύ έχεις το λόγο», ζητάμε τις απόψεις των πολιτών για το κρίσιμο ζήτημα της παραχώρησης από την Αττικό Μετρό σε ιδιώτες των σταθμών πάρκινγκ «Δουκίσσης Πλακεντίας» και «Χαλάνδρι».

Έχουμε ήδη καταθέσει αίτηση να συζητηθεί άμεσα το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, αφού η εξέλιξη αυτή θα επιβαρύνει οικονομικά χιλιάδες κατοίκους του Δήμου μας, αλλά και θα οδηγήσει σε κυκλοφοριακά προβλήματα και μεγάλες επιβαρύνσεις τις περιοχές γύρω από τους δύο σταθμούς.

Από σήμερα και για δέκα ημέρες, οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τις απόψεις τους απαντώντας στα ερωτήματα μας, πατώντας >> εδώ  <<
Ζητάμε από όλες και όλους, να αφιερώσετε 2 λεπτά για να μας πείτε τις απόψεις σας. Απόψεις που θα αποτελέσουν σημαντικό στοιχείο στη διαμόρφωση των τελικών προτάσεων μας.

Για εμάς, η γνώμη σας μετράει.