Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σταθμό Μετρό Δ. Πλακεντίας

on .

 

kinhtopoihsh metro
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την παραχώρηση των δωρεάν χώρων στάθμευσης στους σταθμούς Μετρό Δουκίσης Πλακεντίας και Χαλανδρίου σε ιδιωτική εταιρεία προς εκμετάλλευση, διοργανώνει η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής. 
 
Η διαμαρτυρία θα γίνει στο Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας (στάση λεωφορείων) το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου (12 μεσημέρι) με κεντρικό σύνθημα: «να παραμείνει ελεύθερη η στάθμευση στα Μετρό Δουκίσσης Πλακεντίας και Χαλανδρίου». 
 
Σε σχετική ανακοίνωση η Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Αγ.Παρασκευής αναφέρει μεταξύ άλλων:
 
«Η Αττικό Μετρό Α.Ε, για να αυξήσει, όπως λέει, τα κέρδη της – προφανώς με απόφαση της κυβέρνησης, του κράτους και των υπεύθυνων φορέων του – παραχώρησε τον μέχρι πρότινος ελεύθερο χώρο στάθμευσης 500 θέσεων στη Δουκίσσης Πλακεντίας σε ανάδοχη ιδιωτική εταιρία προς εκμετάλλευση, με σκοπό να  λειτουργήσει ως ιδιωτικό πάρκινγκ με ημερήσια χρέωση 6 ευρώ! Έτσι, εκατοντάδες κόσμου από Αγία Παρασκευή, Βριλήσσια, Γέρακα, Χαλάνδρι, Γλυκά Νερά και γενικά από την ευρύτερη περιφέρεια των Βορείων και Ανατολικών γειτονιών της Αττικής και τα Μεσόγεια, έμειναν αποκλεισμένοι/ες από τη δυνατότητα ελεύθερης στάθμευσης. 
 
Και όλα αυτά ενώ ήδη στους σταθμούς  μετρό Νομισματοκοπείο και Χαλάνδρι οι χώροι στάθμευσης είναι επί πληρωμή, και ο μόνος χώρος που θα μείνει (προς το παρόν) ελεύθερος θα είναι αυτός της Κατεχάκη. Να θυμίσουμε εδώ πως οι χώροι στη Δουκίσσης και στην Εθνική Άμυνα διαμορφώθηκαν με τη μπίζνα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και απ' ότι φαίνεται, όπως και με τα περισσότερα “ολυμπιακά έργα”, ενώ υποτίθεται ότι θα έμεναν στην κοινωνία, δόθηκαν σε επιχειρηματίες (βλέπε Golden Hall κ.α.)».