Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Τη σύσταση Δασαρχείου Υμηττού ζητά ο Βαλασόπουλος

on .

valassotee

Την ανάγκη να δημιουργηθεί άμεσα Δασαρχείο Υμηττού υπογράμμισε ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού και Δήμαρχος Ηλιούπολης Βασίλης Βαλασόπουλος στην ημερίδα για τις δασικές πυρκαγιές που πραγματοποιήθηκε από το ΓΕΩ.Τ.Ε.Ε και υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

Στην Ημερίδα συμμετείχαν όλες οι διευθύνσεις δασών και δασαρχείων όπως και το πυροσβεστικό σώμα και αρμόδιες διευθύνσεις, Αποκεντρωμένες Διοικήσεις κλπ. Κοινός τόπος όλων των ομιλιών ήταν η επανασυγκρότηση της Δασικής Υπηρεσίας και ανάληψη της αρμοδιότητας και της ευθύνης σε περίπτωση πυρκαγιάς.
Ο κ. Βαλασόπουλος τοποθετήθηκς κατηγορηματικά για το θέμα. Σμφώνησε με την αναγκαιότητα ανασυγκρότησης της Δασικής Υπηρεσίας και πρόσθεσε την αναγκαιότητα ορισμού ενιαίου φορέα υπό τις διαταγές του οποίου θα βρίσκονται όλες οι υπηρεσίες και τα σώματα ασφαλείας σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Κατέθεσε την εμπειρία του ως Περιφερειάρχης Κρήτης και Κ. Μακεδονίας και ως βαθύς γνώστης του αντικειμένου υπογράμμισς την επιτακτική αναγκαιότητα σύστασης Δασαρχείου Υμηττού, τονίζοντας ότι ο ΣΠΑΥ είναι έτοιμος να παραχωρήσει και σύγχρονο κτήριο και όλη την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή. Είναι ένα χρόνιο αίτημα καθώς η έλλειψη του Δασαρχείου Υμηττού δημιουργεί τεράστια γραφειοκρατικά προβλήματα και δυσλειτουργίες. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την μεγάλη πυρκαγιά του 2015 ο Πρόεδρος του ΣΠΑΥ ανέλαβε προσωπικά την ευθύνη και χωρίς τις άδειες που βγήκαν πολύ αργότερα και κατόπιν εορτής, προχώρησς στην εγκατάσταση κορμοδεμάτων, κλαδοδεμάτων και καθαρισμού των φρεατίων και των φραγμάτων για να συγκρατηθούν τα φερτά υλικά από τις βροχές του Χειμώνα. Με τις μεγάλες βροχές του 2016 σώθηκαν ζωές και περιουσίες, ενώ οι άδειες βγήκαν ένα χρόνο μετά.