Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Όμιλος Αντισφαίρισης: ενδιαφέροντα συμπεράσματα από τη δημόσια συζήτηση

on .

 

omilos antisfairisis 1
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Με ιδιαίτερη επιτυχία έκλεισε τις εργασίες της η ανοιχτή δημόσια συζήτηση, που διοργάνωσε ο Ομιλος Αντισφαιρισης Αγ. Παρασκευής, η οποία είχε ως αντικείμενο κοινωνικού προβληματισμού το τρίπτυχο: Εκπαίδευση, Τεχνολογία, Ιντερνετικό σχολείο στον Αθλητισμό.
 
Στην κατάμεστη από πολίτες αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίας Παρασκευής αναδείχθηκαν μέσα από γόνιμο και δημιουργικό ανοιχτό  διάλογο -κατά κοινή αναγνώριση ιδιαίτερα υψηλού και ποιοτικού επιπέδου- οι χρηστικές και δυναμικές λύσεις που απαιτούνται, για μια νέα ατζέντα κοινωνικής αναδιάταξης και στόχευσης στην πορεία προς το μέλλον, με επίκεντρο την επανεκκίνηση των δομικών προτεραιοτήτων της Παιδείας, του Πολιτισμού, του Αθλητισμού και της Καινοτομίας. 
 
Προς την κατεύθυνση αυτή κινήθηκαν οι ομιλίες των κεντρικών εισηγητών κ.κ. Γιάννη Σερκεδάκη Προέδρου του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγ. Παρασκευής και Αντώνη Μανδηλά, πρώην λέκτορα της σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Πανεπιστήμιο Αθηνών και Καθηγητή Φυσικής Αγωγής.
 
Και οι δύο ομιλητές όχι μόνο σκιαγράφησαν αλλά και χάραξαν νέες συντεταγμένες ανασχεδιασμού, προβληματισμού, στην επιτομή των δημόσιων αγαθών, όπως είναι η Παιδεία, η Εκπαίδευση γενικότερα σε όλες τις επιμέρους βαθμίδες της, η  Καινοτομία – Τεχνολογία, ο Αθλητισμός και ειδικότερα το Ιντερνετικό σχολείο στον χώρο του αθλητισμού.
 
Αντίστοιχα και ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής κ. Γιάννης Σταθόπουλος ανοίγοντας τις εργασίες της ανοικτής δημόσιας συζήτησης, επεσήμανε στο χαιρετισμό του την αναγκαιότητα της πρόταξης των θεμάτων αυτών στα νέα επίπεδα κοινωνικού προβληματισμού για τις ανάγκες της νέας γενιάς και των γονέων  στην πορεία προς το αύριο, συγχαίροντας τον Πρόεδρο του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγίας Παρασκευής, για την συγκεκριμένη πρωτοβουλία του, που αποβλέπει στο να καταπολεμήσει στην πράξη τις κοινωνικές ανισότητες, που αναπτύσσονται και δημιουργούνται μεταξύ των εχόντων προσόντων ή πόρων και των μη εχόντων, με την εργαλειοποίηση των δημόσιων αγαθών της Παιδείας, του Αθλητισμού, της Εκπαίδευσης και της ψηφιακής Ιντερνετικής Τεχνολογίας και καινοτομίας. 
 
Στον διάλογο που ακολούθησε με τον συντονισμό του δημοσιογράφου κ. Γιώργου Διαμαντίδη, πήραν μέρος μεταξύ άλλων: ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Σταθοπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ.Γεράσιμος Βλάχος, ο Αντιδήμαρχος κ.Γιάννης Σιδέρης, ο πρώην Αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος κ. Κώστας Χατζηανδρέου, η Δημοτική Σύμβουλος κυρία Έφη Καψωκέφαλου, ο υποψήφιος Δήμαρχος και Πρόεδρος της καλαθοσφαίρισης Αγίας Παρασκευής κ. Γιώργος Οικονόμου, ο Πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης Φιλιππος Πολυδρόσου, ο  πρώην Δ/ντης του Υπ. Παιδείας κ. Νικόλαος Πανταζής, ο Δικηγόρος και μέλος της Δημ. Παράταξης «Νέα αρχή για την Αγία Παρασκευή» κ.Τάσος Μιχόπουλος , ο Γραμματέας της Συντονιστικής Επιτροπής ΚΙΝΑΛ Χολαργού κ.Ντούρος Νικόλας, η Ιατρός κυρία Δήμητρα Παρασκευοπούλου, το μέλος του ΔΣ του  Αθλητικού Ομίλου Αγίας Παρασκευής (ποδοσφαίρου) Ρένα Δάρμη, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αγ.Παρασκευης κ. Μιχάλης Κρασιανάκης, καθώς και η πλειονότητα των παρευρισκομένων πολιτών και παραγόντων αθλητικών σωματείων της πόλης. 
 
omilos antisfairisis 2
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αξίζει να σημειωθεί, ότι η ανοιχτή δημόσια συζήτηση, με τις επιμέρους ιδιαίτερα επιτυχημένες τοποθετήσεις, διήρκεσε έως τις 11 το βράδυ. 
 
Τα βασικά ζητήματα που επισημάνθηκαν κατά τη διάρκεια της ανοικτής δημόσιας συζήτησης, μεταξύ άλλων ήταν τα εξής:
 
  -  Ποιά νέα επιτελική δομή χρειάζεται σε τοπικό δημαρχιακό σε επίπεδο κεντρικής ένωσης δήμων και κοινοτήτων, πολιτικό και πολιτειακό επίπεδο για την επίλυση των καυτών θεμάτων του τρίπτυχου. Παιδιά – εκπαίδευση, Τεχνολογία – καινοτομία, πολιτισμός – αθλητισμός
 
  -  Ποιοί μπορεί να είναι οι οικονομικοί πόροι, που θα χρειαστούν για τον αναπροσανατολισμό στις ανάγκες και στις απαιτήσεις του αύριο, ώστε να αξιοποιηθούν κατά τον καλύτερο τρόπο σε τοπικό, περιφερειακό και πολιτικό επίπεδο 
 
  - Πως θα διαμορφωθούν οι νέες συνθήκες για τον ενεργό, ψηφιακά, αλλά και κοινωνικά πολίτη σε όλες τις επιμέρους διαστάσεις των συγκεκριμένων προβληματισμών και αναγκών, ώστε να καταστήσουν και πάλι τον πολίτη και την νέα γενιά πρωταγωνιστές του αύριο
 
  -  Ποιά  πρέπει να είναι η εργαλειοποίηση των μέσων εκείνων, που θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του εκδημοκρατισμού στη λήψη των αποφάσεων, ώστε το όραμα της εκπαιδευτικής, πολιτιστικής, αθλητικής και ψηφιακής αναδιάταξης να γίνει και πράξη για την Ελλάδα του μέλλοντος μας 
 
-  Πως τα αθλητικά σωματεία θα γίνουν χρήσιμα προς την κατεύθυνση αυτής και όχι απλά χρηστικά μέσα για την επίτευξη εφήμερων στόχων
 
Είναι χαρακτηριστική, η συμπερασματική τοποθέτηση του  κ. Γιάννη Ανδρουλακη, Καθηγητή Παιδιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος υπογράμμισε την αναγκαιότητα να «σπάσει» η γραφειοκρατική δομή των φοριαμων και των συρταριών της περασμένης εικοσαετίας, έτσι ώστε να μπορέσει τεχνολογικά, ψηφιακά και καινοτομικά να συμπαρασταθεί η διοικητική δομή της πολιτείας στις απαιτήσεις και στις ανάγκες της επόμενης εικοσαετίας, προκειμένου να αξιοποιηθεί η παραγωγή πολιτισμικών, εκπαιδευτικών, αθλητικών ζωντανών και ενεργών κυττάρων σε κάθε γωνία της πατρίδας μας. 
 
Αξίζει να σημειωθεί,  ότι μεταξύ των παρευρισκομένων ήταν και ο ο κ Γιαννης Τροχόπουλος (ο οποίος καταχειροκροτήθηκε) ιθύνων νους και πρώην Δ/ντης  της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας, η οποία βραβεύτηκε με το βραβείο «Πρόσβαση στην μάθηση» του ιδρύματος Bill & Melinda Gates  (με 1.000.000 $) μια  παρακαταθήκη – υπόδειγμα που σφράγισε το έργο του.
Ο κ. Γιάννης Τροχοπούλος αυτή την περίοδο είναι Συντονιστής της Διοργάνωσης  «Αθήνα Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλιου 2018» του Δήμου Αθηναίων.