Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Πάνω από 2.500 «ψήφοι» υπέρ ενός νέου θεσμού στην Αγία Παρασκευή

on .

 

texnh ston iolaΠερισσότερα από 2.500 άτομα συνολικά υπολογίζεται ότι παρακολούθησαν τις 7 πολιτιστικές εκδηλώσεις, που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα στον κήπο της βίλας Ιόλας, δίνοντας με τη συμμετοχή τους την έγκριση για τη δημιουργία ενός νέου θεσμού τέχνης στην Αγία Παρασκευή. 
 
Η  πολιτιστική δράση «Τέχνη στον κήπο του Ιόλα», που διοργάνωσε ο Δήμος Αγίας Παρασκευής, με σκοπό να φέρει το κοινό σε επαφή με τον εμβληματικό χώρο, στον οποίο  έζησε και εγκατέστησε τη συλλογή του ο διάσημος συλλέκτης έργων τέχνης και γκαλερίστας Αλέξανδρος Ιόλας, σημείωσε ξεχωριστή επιτυχία. 
 
Περισσότερα από 2.500 άτομα για 7 βράδια (21 με 26/9 και 3/10) πλημύρισαν και γνώρισαν το χώρο και την ιστορία του, απόλαυσαν και καταχειροκρότησαν εξαιρετικές θεατρικές και μουσικές παραστάσεις. 
 
Η ευρεία απήχηση των εκδηλώσεων εντός και εκτός Αγίας Παρασκευής δείχνει πως ένας νέος θεσμός τέχνης γεννήθηκε σε έναν χώρο πολιτισμού με σπουδαίο παρελθόν και μεγάλες προσδοκίες για το μέλλον. Δικαιολογημένα λοιπόν, το ραντεβού για πολιτιστικές εκδηλώσεις στον κήπο Ιόλα ανανεώθηκε για τον Σεπτέμβριο του 2019.
 
O χώρος των 6,7 στρεμμάτων με την οικία 1680 τμ αποκτήθηκε το 2017 από τον Δήμο Αγίας Παρασκευής, ενώ  προχωρούν οι μελέτες ανάπλασης του με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και με στόχο την ανάδειξη του σε Ίδρυμα-Μουσείο-Τοπόσημο αντάξιο του ονόματος και της ιστορίας του.
 
Οι εκδηλώσεις περιελάμβαναν: τη θεατρική παράσταση «Αλέξανδρος Ιόλας» για τρεις βραδιές, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Νίκου Σταθούλη, με το Χριστόφορο Αντωνιάδη στη σκηνοθεσία και τη μουσική επιμέλεια του έργου και να πρωταγωνιστεί στον ρόλο του Αλέξανδρου Ιόλα, συναυλία της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και της Έλλης Πασπαλά, τη θεατρική παράσταση «Ανδρομάχη» του Ευρυπίδη με τη Φωτεινή Φιλοσόφου σε σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαϊδη και μετάφραση Κώστα Πολιτόπουλου, συναυλία του Σταύρου Λάντσια με το Σεξτέτο του, τη συναυλία «Κινηματογράφος & Μουσική» με τη συμβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Αγίας Παρασκευης και παρουσίαση γλυπτικών έργων από τις Νάιρα Στεργίου και Εριφύλη Βενέρη.