Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

Μυλωνάκης: ο δήμαρχος απαξιώνει τον Απολογισμό Πεπραγμένων

on .

 

mylonakis3

Δήλωση του Γιάννη Μυλωνάκη, Ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Αγίας Παρασκευής η οποία έγινε κατά τη διάρκεια της χθεσινής ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου με θέμα: «Απολογισμός Πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής» την οποία, όπως τονίζει, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Βλάχος ζήτησε να διαγραφεί από τα πρακτικά.

Ο κ. Σταθόπουλος, έχει επιλέξει – δυστυχώς – να υποβαθμίσει και να απαξιώσει έναν θεσμό δημόσιας λογοδοσίας και δημοκρατικού ελέγχου, το θεσμό του Απολογισμού Πεπραγμένων.

Αντί, όπως ορίζει ο Νόμος, ο απολογισμός να γίνει έως 31 Ιανουαρίου, πραγματοποιείται 10 ολόκληρους μήνες αργότερα.

Αντί να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή δημοσιότητα, ώστε να υπάρχει μεγάλη συμμετοχή δημοτών, επιλέγεται η απόλυτη σιωπή, ώστε ο απολογισμός να γίνει – ουσιαστικά – χωρίς τους δημότες.

Όσες πρακτικές του παρελθόντος και αν επιστρατεύσει ο κ. Σταθόπουλος, δεν μπορεί να κρύψει την πραγματικότητα που ζουν καθημερινά οι δημότες της Αγίας Παρασκευής. Μια πραγματικότητα διάψευσης των προεκλογικών του δεσμεύσεων, έλλειψης σχεδιασμού, κακής ποιότητας υπηρεσιών, που έχει στερήσει από την πόλη μας πολλές ευκαιρίες και σημαντικές δυνατότητες.

Αυτή η πραγματικότητα πρέπει να αλλάξει στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Αυτό αξίζει στην Αγία Παρασκευή, αυτό δικαιούνται οι πολίτες.

Τουλάχιστον, η «αυλαία» είναι κοντά και τότε μόνο «χειροκρότημα» δεν θα περιμένει τους αρνητικούς πρωταγωνιστές αυτής της δημοτικής θητείας...