Συνεχίζοντας σε αυτό τον ιστότοπο αποδέχεστε τη χρήση των cookies όπως αυτή περιγράφεται στην πολιτική των cookies.

 για Νewsletter    

Εκτύπωση

«Δημόκριτος»: Εκατοντάδες ταξιδευτές στον συναρπαστικό κόσμο της έρευνας

on .

vradia erevniti 1Εκατοντάδες επισκέπτες  του Εθνικού  Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών (ΕΚΕΦΕ) «Δημόκριτος», στην Αγία Παρασκευή, είχαν τη δυνατότητα  χθες να νοιώσουν ερευνητές, με την ευκαρία της «Βραδιάς του Ερευνητή». 
 
Στο πλαίσιο της «Βραδιά του Ερευνητή» ο  «Δημόκριτος» άνοιξε τις πύλες του χθες, από τις 5 το απόγευμα μέχρι τα μεσάνυχτα, προσφέροντας σε  μικρούς και μεγάλους μία περιήγηση στον συναρπαστικό κόσμο της επιστήμης, της έρευνας και της τεχνολογίας.
 
vradia erevniti 3
 
Στα ειδικά περίπτερα που στήθηκαν  στον καταπράσινο εξωτερικό χώρο του «Δημόκριτου», όπως και σε κατάλληλα διαμορφωμένες αίθουσες, έγιναν:  πειραματικές επιδείξεις, παιχνίδια επιστήμης, διαδραστικά πειράματα, εκθέσεις, επιστημονικά εργαστήρια, επίδειξη ρομπότ, τηλεπισκόπηση του ουράνιου θόλου και γωνιές συζήτησης με τους ερευνητές.
 
vradia erevniti 2
Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν: από την ανάδειξη και τις εφαρμογές των νέων νανο-υλικών, της κβαντομηχανικής και της ρομποτικής στην καθημερινή μας ζωή μέχρι την χρήση της τέχνης για την εκπαίδευση στην επιστήμη και της εικονικής περιήγησης στον χώρο της αρχαίας ιστορίας και από τη σύγχρονη τεχνολογία έως την ψηφιακή επιστήμη.
 
 Επίσης, πραγματοποιήθηκαν  εκθέσεις τέχνης, μουσικές και καλλιτεχνικές δράσεις. 
 
Η «Βραδιά του Ερευνητή» είναι μία πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με στόχο την εξοικείωση του κοινού με τον κόσμο της έρευνας. Στη φετινή συμμετείχαν ερευνητικά ιδρύματα σε 9 πόλεις της χώρας.